Niek Remijn (Wartburgia): “Denk dat wij outsider zijn voor de titel”

Na jaren trouwe dienst bij zondag tweeedeklasser FC Abcoude maakte Niek Remijn afgelopen zomer de overstap naar zaterdag derdeklasser Wartburgia. In Amsterdam-Oost speelt de 26-jarige middenvelder met een hoop vrienden samen. “Ik heb zoveel plezier in het voetballen.”

In totaal was Niek Remijn elf jaar actief bij Abcoude; vier jaar in de jeugd en zeven jaar in het eerste elftal. Aangezien veel van zijn vrienden en zijn broertje, Tom, op zaterdag bij Wartburgia speelden, kwam hij daar regelmatig kijken. “Die spelen daar al vier jaar. Eerst in de vierde klasse, daarna ging het steeds beter, ook in de derde klasse. Dan wordt die vraag steeds groter en elke zaterdag werd die vraag ook aan me gesteld”, zegt Remijn lachend. “De andere spelers die bij FC Abcoude vertrokken, gaven de doorslag. Dat was het laatste duwtje.”

Afgelopen seizoen, voordat Remijn de overstap maakte als speler, was hij al bij Wartburgia actief als trainer van het tweede elftal, waarmee hij meteen kampioen werd. Het trainerschap bleef beperkt tot één seizoen om als actief speler onderdeel uit te maken van de selectie. “Vorig jaar hoorde ik al een beetje bij Wartburgia, maar het voelt toch anders dan wanneer je speelt. Ik heb het voetballen altijd veel leuker gevonden.” De 26-jarige aanvallende middenvelder weet ook niet of hij in de toekomst trainer wil worden. “Stiekem denk ik dat ik altijd zal blijven voetballen, ook als ik nauwelijks meer kan lopen. Dan moet ik kijken of ik er tijd voor heb.”

Remijn kende dit seizoen, ondanks een goed begin, ook een paar mindere wedstrijden. De laatste weken is hij weer op dreef en in de laatste twee duels scoorde hij zelfs vier keer, waaronder een hattrick tegen EVC (4-0). “Ik zeg je eerlijk: dat had ik echt even nodig. Want ik scoorde gewoon weinig. Daar kan ik heel slecht tegen, als ik niet scoor. Zeker omdat dat hier van me verwacht wordt. Als je dan ook nog eens niet altijd even goed speelt, denk je ‘godverdomme man, je moet het wel even laten zien’”.

De middenvelder heeft tot nu toe ook absoluut geen spijt van zijn keuze. “Ik heb zoveel plezier in het voetballen bij Wartburgia. Echt een heel leuke groep en het niveau van de selectie is ook gewoon goed.” Wartburgia staat vierde in de zaterdag derde klasse A, met slechts twee punten minder dan koploper HBOK. “Ik denk dat we dit seizoen een outsider zijn voor de titel en dat we in de tweede klasse helemaal goed zouden zitten.”

Tekst: Pablo Koch
Foto’s: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)