Home / slideshow / Niels Neering gaat door overstap naar De Dijk weer in Amsterdam keepen
Niels Neering

Niels Neering gaat door overstap naar De Dijk weer in Amsterdam keepen

Niels Neering vertrekt weer bij FC Breukelen. De doelverdediger maakte vorig jaar zomer nog de overstap van FC Abcoude naar FC Breukelen, maar krijgt volgend seizoen bij De Dijk opnieuw een kans om op een hoger niveau te spelen.

Voor de doelman kwam de coronastop in de amateurvoetballerij fysiek goed uit. De keeper had al jaren last van overbelasting aan zijn knie en liet in het najaar van 2020 een scan maken, waaruit bleek dat Neering te lang had doorgespeeld met zijn blessure. Door het houden van rust en het bezoeken van de fysio is hij weer bijna hersteld, maar het zorgde er wel voor dat hij nog maar weinig bij Breukelen kwam. “Ik was bij Breukelen eerste keeper en heb zes prima wedstrijden gespeeld”, vertelt Neering over zijn tijd bij de club. “We hadden ook een uitstekend en leuk team dat tot mooie dingen in staat was, maar door corona en mijn blessure is het allemaal een beetje verwaterd. Toen ik bij de club meldde dat ik volgend seizoen voor De Dijk zou uitkomen, reageerde Breukelen gelukkig begripvol en wenste iedereen me veel succes met mijn nieuwe uitdaging.”

Neering gaat op zichzelf wonen in Amsterdam en zocht daarom een club bij hem in de buurt. De Dijk kwam via Ivo de Waal en de eigen scouting bij Neering terecht. “Het is een club meer in de buurt en weer een klasse hoger. Ik heb nog steeds de ambitie om zo hoog mogelijk te voetballen. De Dijk geeft de laatste jaren steeds meer talenten de kans om zichzelf in het eerste team te bewijzen, terwijl er eveneens een aantal jongens zijn van boven de 30. Met mijn 25-jarige leeftijd kan ik de tussencategorie vertegenwoordigen.” Neering is gehaald als eerste keeper, maar moet zichzelf eerst in het elftal knokken. “Ik heb voldoende concurrentie op mijn positie, maar weet dat ik het niveau goed aankan wanneer ik helemaal fit ben. Het is voor mij eerst zaak om de laatste stappen in mijn herstel te zetten en mezelf daarna volledig op de voorbereiding te richten. Ik heb veel zin om te beginnen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: FC Abcoude

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)