Home / Algemeen / Niels Vahlkamp (RODA’23) ook terug naar Pancratius: “Het is en blijft mijn club”

Niels Vahlkamp (RODA’23) ook terug naar Pancratius: “Het is en blijft mijn club”

Na twee seizoenen RODA’23 draagt Niels Vahlkamp na de zomer weer het tenue van Pancratius. De 22-jarige aanvallende middenvelder keert in Badhoevedorp terug op het oude nest. Ook Joel Panka (Velsen) komt de zondag tweedeklasser weer versterken.

Oude liefde roest niet, weet Vahlkamp. Anderhalf jaar lang wordt er in Badhoevedorp door bekenden gevraagd wanneer hij terugkeert. Nu is het moment daar. “Toen al mijn oud-ploeggenoten aankondigden terug te gaan, begon het ook bij mij te kriebelen. Ik heb Danny (Hijzelendoorn, de nieuwe trainer, red.) als jeugdtrainer gehad. Mijn broer speelt in de Zaterdag 1, ik train een jeugdteam, dus elke zaterdag loop ik nog rond op de club. Het is en blijft toch mijn club. Samen met mijn buurjongen Joel Panka hebben we besloten ook terug te gaan.”

Foto: Koos van der Leest

Van zijn uitstapje naar RODA’23 heeft de middenvelder zeker geen spijt. Ondanks dat hij door een zware knieblessure een hoop moest missen. “Ik denk dat ik redelijk wat heb opgestoken bij RODA’23. Ik werd uit mijn comfortzone gehaald en kwam in een andere omgeving terecht. Hopelijk promoveren we dit seizoen, dat zou mooi zijn. Dat ging ik RODA’23 ook als club. Ik ben daar één van de bepalende spelers geworden en dat heeft mij wel goed gedaan. Nu is het tijd om de concurrentie aan te gaan bij Pancratius.”

Met de zondag tweedeklasser hoopt Vahlkamp de stap naar de eerste klasse te maken. Daarvoor moet hij wel een halfjaar aan zich voorbij laten gaan. “Over een jaar wil ik voor mijn opleiding voor vijf maanden naar het buitenland. Daar heb ik ook met Danny over gesproken. De tweede seizoenshelft moet ik dan missen. Maar met de namen die terugkomen, horen wij in de eerste klasse thuis. Iedereen is een paar jaar ouder en heeft meer ervaring.”