Niet afmaken kansen nekt AGB tegen Fortuna Wormerveer

De grote kansen kon AGB-trainer Imdat Ilguy op twee handen tellen, maar toch wist AGB zondag maar eenmaal te scoren. Op bezoek bij Fortuna Wormerveer bleven de Amsterdammers op een 1-1 gelijkspel steken.

In Wormerveer kwam AGB na circa een halfuur spelen op een 1-0 achterstand door een benutte strafschop van Youp van Gelder. Arbiter Kaijen legde de bal op de stip nadat rechtsback Faouzi ben Yerrou de bal wilde wegwerken, maar de bal raakte ook zijn arm. “Terwijl enkele minuten daarvoor ook een bal op de arm van een Fortuna Wormerveer spelen kwam, daar werd geen strafschop voor gegeven”, blikt Ilguy terug. De bezoekers uit Amsterdam speelden in de eerste helft ook niet goed.

“In de tweede helft hebben we daarom een paar omzettingen gedaan. En wij waren de bovenliggende partij, Fortuna Wormerveer kwam er eigenlijk niet meer aan te pas.” De trainer zag zijn ploeg wel vele grote kansen missen. Aanvoerder Hursut Meric miste enkele mogelijkheden, terwijl Adil Amghar el Yettefti zijn vizier ook niet op scherp had. Marouane Bensabouh maakte de 1-1 met een uur op de klok, maar ook hij kreeg nog een goede mogelijkheid.

Ilguy was niet te spreken over de scheidsrechter van dienst. “Hij floot zijn eigen wedstrijd en zeker niet in ons voordeel. Hij heeft ons echt benadeeld.” Ook vindt de trainer dat zijn eigen team zichzelf had moeten belonen. “We hebben meerdere 100% kansen gekregen, maar meermaals tegen de keeper aangeschoten. Als we meer in de hoek hadden geschoten, dan hadden we zeker gewonnen.” In de slotfase ontstond er nog een scrimmage voor het AGB doel. “Gelukkig kwam de bal op de lat, want voor hetzelfde geld gaat die er nog in…”

Volgende week speelt AGB op Sportpark Ookmeer een thuiswedstrijd. VIOS W komt dan op bezoek. Om 14:30 wordt er afgetrapt.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB