Foto HAV | Said Bentohami (l) en Paul Barends na afloop van de Buitengewone Algemene Ledenvergadering

Nieuw bestuur De Dijk gaat prestatie en recreatie scheiden

De Buitengewone Algemene Ledenvergadering bij De Dijk heeft gisteravond (dinsdag) een verrassende uitkomst gekregen. De twee kandidaat-voorzitters Said Bentohami en Paul Barends kwamen in de aanloop naar de vergadering tot overeenstemming om samen te gaan werken en zo was er van een stemming uiteindelijk geen sprake.

Ruim tweehonderd leden waren op de vergadering afgekomen. Op wat kritische vragen na kon iedereen zich vinden in de nieuwe werkwijze. Paul Barends, die al eerder voorzitter van de club was na de fusie tussen Rood Wit/A en Schellingwoude, is de nieuwe voorzitter. “Voor de club is dit het allerbeste. Het plan kwam vlak voor de finish maar we hebben het gehaald.”

De dagen voorafgaand aan de ledenvergadering hadden beide kandidaten veelvuldig contact met elkaar en kwamen ze tot de conclusie dat samenwerken in dit geval voor de club veel beter zou zijn dan dat ze het tegen elkaar zouden opnemen. “We gaan er samen voor. Niet tegenover elkaar, maar naast elkaar. Best of both”, liet Barends weten. “Dit is een mooie en goede ontwikkeling voor beide bestuur-teams en ook voor alle leden. Met een stemming hadden we niets opgeschoten. Dan blijf je, ook na de stemming, nog steeds negativisme houden in de vereniging en twee kampen.”

Bentohami zal in het bestuur plaatsnemen als afgevaardigde van een nieuwe te vormen bestuur die alle zaken rondom het eerste zondagelftal zal regelen. Hij zal samen met Mark de Klerk en Hein Claver een zondag-1-bestuur gaan vormen. Zij zullen op korte termijn een juridische afsplitsing realiseren in de vorm van een stichting waarin in eerste instantie het eerste zondagelftal en het hoogste jeugdteam in zal worden opgenomen. Barends: “Een aantal jaar geleden heb ik ook met een aantal mensen gekeken of we prestatie en recreatie konden scheiden binnen de club. Nu gaan we dat opnieuw doen. Ik heb daar alle vertrouwen in.”

Bentohami: “In de praktijk kunnen we dit al vorm gaan geven. Op papier zal dat nog wel even duren. We zoeken naar een juridische vorm waarin we dit het beste kunnen gieten. Er zal een splitsing komen tussen prestatie en recreatie. Wij kunnen als zondag-1-bestuur, samen met onze adviseurs, in ieder geval direct aan de slag. Mijn eerste taken zijn om snel een juridische vorm te vinden en de selectie op peil te brengen zodat we ons kunnen handhaven in de Tweede Divisie.”

Het volledige nieuwe bestuur van De Dijk ziet er als volgt uit: Paul Barends (voorzitter), Julius Egan (secretaris), Mohammed Zallali (penningmeester), Said Bentohami (technische zaken), Frank van der Waal (lid), Loek Wisman (lid) en Reinoud Buijs (lid).

Foto HAV: Said Bentohami (l) en Paul Barends 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)