Nieuw West United in de tweede helft langs Alliance ’22

De Amsterdamse ploeg had vorige week een vrije zondag vanwege corona, maar mocht zondag weer aan de bak.  Abderrahman Ahannach zag de concurrentie vorige week winnen en reageerde zondagmiddag op juiste manier.

Nieuw West United domineerde de wedstrijd vanaf minuut 1, maar de thuisploeg stond goed gepositioneerd. Het was een leuke wedstrijd van beide kanten en de keepers konden in de eerste helft al gelijk aan de bak. Nieuw West United had in eerste helft gelijk een hand vol aan kansen, maar beloonde zichzelf niet. Over, naast of de keeper van Alliance lag in de weg, maar ook Ayoub Lamarti, keeper van Nieuw West United, moest een paar keer in actie komen. Nieuw West United ging met een 0-0 stand rusten. Ahannach was daar niet tevreden mee en bracht een echte nummer negen in de tweede helft.

In de eerste helft was de hangende spits vaak te laat in de zestien. Invaller Chaveiro Forster was vaak wel op tijd in de zestien en dat betaalde zich uit. In de tweede helft vielen er wel goals. Amine Ennali zorgde ervoor dat de Amsterdammers van de hatelijke 0 kwamen. De wedstrijd was opengebroken en dat merkten ook de spelers. Forster, die erin gebracht werd voor doelpunten, zette de 0-2 op het scorebord. Alliance werd in de slotfase nog wel gevaarlijk, maar Lamarti stond net als in de eerste helft goed te keepen.

Nieuw West United staat een druk programma te wachten. Beker, een wedstrijd inhalen en de competitie gaat tot nu toe gewoon door. “Het worden een paar zware weken. De jongens zijn nog niet 100 procent, dus zullen we iedereen hard nodig hebben aankomende weken,” vertelt Ahannach. De druk was zondagmiddag iets hoger dan normaal. “We willen bovenin blijven meedraaien en dan is het extra moeilijk als je weet dat de concurrenten vorige week gewonnen hebben. We mochten vandaag dan ook echt geen punten verspelen. De jongens waren gelukkig goed vandaag, maar werden wel gemakzuchtig aan het eind. Dat moet eruit en daar zullen we aan moeten werken,” aldus de trainer van Nieuw West United.