Nieuw West United is een maatje te groot voor DRC

Derde klasse-ploeg Nieuw West won zondagmiddag met 1-8 van DRC. DRC, dat in de eerste helft nog aardig mee kon, werd tweede helft afgemaakt.

DRC kwam snel op voorsprong. De corner werd kort genomen op Swen Hubberts, die vervolgens een wereldgoal maakte. Vanaf ongeveer 20 meter krulde Hubberts de bal in de verre kruising. Na de goal nam Nieuw West het initiatief in eigen handen. Na een gevaarlijk afstandsschot en een afgekeurde goal ging Nieuw West nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die gelijkmaker vond Nieuw West in de 19de minuut. Youssef Arouss zag zijn vrije trap na een grote fout van de keeper het doel in gaan. Nieuw West had duidelijk meer individuele kwaliteit en maakte daar uitstekend gebruik van. Zo had Nieuw West de achterstand voor rust al omgedraaid naar een voorsprong. Die voorsprong kwam in de 35ste minuut wel nog even in gevaar, alleen voorkwam Ayoub Lamarti een doelpunt van Gio Cairo.

Nieuw West, dat ook in het begin van de tweede helft de betere was en achterelkaar gevaarlijk was, maakte in de 50ste minuut de 1-3. Geen 5 minuten later lagen ook de 1-4 en 1-5 in het doel. Eenrichtingsverkeer was het op het kunstgrasveld van DRC. Nieuw West speelde DRC helemaal kapot en stond met nog 15 minuten te gaan 1-7 voor. In de laatste 15 minuten werd nog een keertje gescoord. Rida Hammou scoorde zijn tweede afstand goal van de dag.

Abderrahman Ahannach, trainer van Nieuw West, was na afloop tevreden over de uitslag, maar zag in de tweede helft wel dat wat afgesproken punten niet correct werden uitgevoerd. “De scherpte voor de goal kon ondanks de grote uitslag nog beter. Soms stonden de spelers nog te veel stil en dat moeten we veranderen naar lopende spelers,” aldus Abderrahman Ahannach.

Jeroen Breedijk was blij met wat die had gezien van zijn ploeg in de eerste helft. DRC kon in de eerste helft nog aardig mee, maar zakte in tweede helft volledig door de mand. Jeroen Breedijk vond dat niet heel gek. “Het was erg warm vandaag en kwalitatief hebben wij ook een mindere ploeg, maar de beker is nog altijd wel een voorbereiding voor ons. Aankomende dinsdag hebben we nog de tijd om wat uit te proberen en dan moeten we er zondag gewoon staan,” aldus de trainer.

Tekst: Auke Kooreman