Nieuw West United trekt zege in laatste kwartier over de streep

Nieuw West United speelde zondagmiddag hun tweede competitiewedstrijd, maar Abderrahman Ahannach ziet het nog steeds als voorbereiding. Toch neemt hij alleen genoegen met een overwinning.

 

Die overwinning leek al snel veiliggesteld worden door Nieuw West United, maar Spaarnwoude gaf niet op. De Amsterdamse ploeg was duidelijk de betere zondagmiddag en kwam snel op voorsprong. Chaveiro Forster opende de score en zo stond de verdiende 0-1 op het scorebord. Nieuw West United ging na de 0-1 vrolijk verder met aanvallen. Ahannach was daar erg blij mee, omdat zijn ploeg nog niet helemaal fit is. De voorbereiding begon pas laat voor Nieuw West. Ondanks alles heeft Nieuw West United in de beker en competitie nog niks verloren. “In de tweede helft worden we naar alle waarschijnlijkheid door veel clubs geklopt, maar gelukkig hebben we veel individuele kwaliteit waar we beroep op kunnen doen,” vertelt Ahannach.

 

De spelers lieten dat ook zondagmiddag weer zien. Na de 0-1 van Chaveiro Forster volgde niet heel kort later de 0-2. Abdel el Mahdioui schoot na een geweldige team combinatie de 0-2 erin. De wedstrijd leek gespeeld, maar net voor rust maakte Rachid Guenaoui ongelukkig een eigen doelpunt, waardoor Nieuw West United niet heel comfortabel ging rusten.

 

In het tweede helft was eigenlijk hetzelfde spelbeeld. De Amsterdamse ploeg probeerde continu te voetballen en Spaarnwoude loerde op een foutje. Telkens onder de druk uit voetballen gaat altijd wel eens fout en Spaarnwoude profiteerde daar dan ook gelijk van. Tijdens de opbouw ging Nieuw West United in de fout en zagen de spelers Spaarnwoude op gelijk hoogte komen. 2-2: een geweldige comeback van Spaarnwoude, maar helaas voor Spaarnwoude pikte Nieuw West United de draad van eerste helft weer op. United speelde na de fout wat sneller de lange bal en ging van daaruit vooruit voetballen. Dat werkte erg goed want in het laatste kwartier scoorden de Amsterdamse jongens nog 2 keer. Chaveiro Forster maakte de 2-3 en zijn tweede van de middag en Achraf El Barjiji zorgde voor eindstand 2-4. 

Ahannach was na afloop erg tevreden. “We hielden vandaag vast aan onze eigen speelwijze waar ik heel blij mee ben en we slaagden er ook in om het een beetje aan te passen wanneer het moest. Je zag wel dat we er conditioneel een beetje doorheen zaten, maar de jongens hebben zich na de 2-2 geweldig herpakt. Volgende week spelen we tegen Purmerend. Een ploeg die we niet kennen, maar ook dan zullen we onze eigen speelwijze toepassen en volledig gaan voor 9 punten uit 3 wedstrijden,” aldus Ahannach.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

Tekst: Auke Kooreman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)