Nieuwe bekerstunt van AFC dankzij Yordi Teijsse

Een unieke prestatie: voor het eerst ooit heeft een amateurclub uit onze regio zich geplaatst voor de laatste zestien van de KNVB Beker. Na Telstar (5-0) werd ook TOP Oss verrast door tweededivisionist AFC. De ploeg van Uli Landvreugd won, door een doelput van Yordi Teijsse, met 1-0.

Echt op voetballen leek de bekerwedstrijd niet. De vele regen en het slechte gras van het Olympisch Stadion – vanwege het ontbreken van een lichtinstallatie moest AFC uitwijken – zorgden ervoor dat het meer een waterballet werd. Op sommige plekken waren zulke plassen komen te liggen, waardoor de bal soms bleef stilliggen of spelers uitgleden. Verder dan een paar speldenprikjes kwamen beide ploegen voor rust niet.

Het duurde 63 minuten voordat de score werd geopend, verrassend genoeg door AFC. TOP Oss kreeg de bal na een scrimmage voor het doel niet goed weg en Yordi Teijsse werkte de bal van dichtbij over de doellijn. De 1-0 voorsprong bracht de Amsterdammers in een zetel, want nu moest TOP Oss vol op de aanval gaan om een bekerblamage te voorkomen.

De Brabanders probeerden het wel, maar gesteund door een grote groep fanatieke kinderen hield AFC goed stand. Bovendien moet TOP Oss de laatste vier minuten uitspelen met tien man, door een discutabele rode kaart voor Lorenzo Piqué. De 1-0 bleef op het scorebord staan, waardoor de Amsterdammers voor de tweede keer een profclub uit de beker knikkerden.

Het meest bijzondere aan deze stunt is dat er voor het eerst een Amsterdamse amateurclub bij de laatste zestien van de KNVB Beker zit. Morgen de reacties van Landvreugd en matchwinner Yordi Teijsse.

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC