Nieuwe Legmeervogels-trainer Ahannach: “Voldoende perspectief”

Alami Ahannach is sinds afgelopen donderdag hoofdtrainer van Legmeervogels. De 50-jarige trainer volgt Roy van der Mije op, die onlangs de club verliet voor een avontuur bij OFC en waarvoor nog altijd een juridische strijd wordt gevoerd.

Gerry de Guine

Het eerste contact tussen Ahannach en Legmeervogels vond twee jaar geleden plaats. “Destijds benaderden zij me om trainer te worden, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan.” Eind november belde assistent-trainer Gerry de Guine hem. “De hoofdtrainer was natuurlijk weggegaan en de afspraak met de Gerry was dat hij een trainer mocht zoeken met wie hij overweg kon. Hij kent de jongens namelijk, want hij is al langer werkzaam bij het eerste elftal.” De Guine kwam met de naam van Ahannach, twee mannen die elkaar al sinds hun zestiende jaar kennen. “Hij belde mij op of ik wilde komen. Ik ken hem natuurlijk zo goed, dat het voor mij ideaal was.”

Perspectief

Afgelopen donderdag stond Ahannach voor het eerst voor de groep. “Dinsdag had ik al gekeken. Mijn algemene beeld was redelijk normaal. Eenmaal donderdag tussen de jongens kreeg ik een positief gevoel over de kwaliteit van het elftal. Het heeft een redelijk niveau en er valt zeker wat van te maken. Ik zie voldoende perspectief.” Dat het elftal nog niet volledig draait zoals Ahannach in zijn hoofd heeft, is ook duidelijk. Legmeervogels verloor namelijk afgelopen weekend met 3-2, mede door een misverstand tussen de verdediger en keeper. “Een gelijkspel was meer terecht geweest, want we kregen allebei een aantal kansen. Maar het is niet anders.”

Verbeterpunten

Inmiddels heeft Ahannach goed in kaart gebracht waar de verbeterpunten van het elftal liggen. “We moeten écht gaan voetballen vanuit een organisatie, waarin iedereen zijn taken uitvoert. Bovendien moet het plan voor alle spelers duidelijk zijn. Daar moeten we de komende tijd aan gaan werken.” De trainer heeft daarbij ervaring om in het midden van het seizoen binnen te komen. “Ik ben al twee keer eerder in december bij een club gekomen. Dat pakte beide keren goed uit, dus dat wil ik ook deze keer bereiken”, aldus Ahannach.

Juridische strijd

Ahannach is de opvolger van Roy van der Mije die zijn contract een aantal weken geleden plotseling opzegde. Hij was pas kort werkzaam bij Legmeervogels en wil naar verluidt een overstap maken naar derde divisionist OFC. Legmeervogels eist echter nog altijd een vergoedingssom voor de overstap. Het is naar verluidt reëel dat de kantonrechter aan de pas komt om de zaak op te lossen.

OFC hoopt op Van der Mije, Legmeervogels wil vergoeding

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)