Nieuw scorebord HBOK. Met de sponsors v.n.l.r. J. Hoff, J. Dreesens en A. Klinkenberg

Nieuwe nederlaag voor HBOK

De derde nederlaag op rij is een feit voor HBOK. De thuisploeg kwam al snel op een 1-0 voorsprong maar moest uiteindelijk toch een verliespartij slikken tegen koploper en kersvers winterkampioen s.v. Montfoort (1-2).

HBOK-trainer Juan Coto zag zijn ploeg een zure nederlaag leiden: “We belonen onszelf (weer) niet. We spelen best prima in de eerste helft, komen terecht voor. En dan incasseren we uit twee situaties (corner en afstandschot) maar zo twee tegendoelpunten die uiteindelijk de vijfde nederlaag betekent.”

Sverre Ubbels kwam veelvuldig op en het leverde in de beginfase een aardige kans op voor HBOK. Hubbels stuurde de bal richting de achterlijn. Zijn voorzet kon door Dennis Kaars niet worden binnengewerkt, de verdediger van Montfort raakte de bal volkomen verkeerd en verdween achter de eigen doelman Robin Vianen: 1-0.

Montfoort, getraind door ras Utrechter Gert Kruys, kreeg kansen. De Utrechters kwamen langzij danzij Thomas Koense en op 1-2 door een poging van Emrie Bakker van afstand, waarbij Joey Potveer even weggleed en de bal pardoes in het doel viel.

HBOK speelde degelijk maar moest toch een nederlaag slikken

In de tweede helft waren de kansen verder schaars voor beide ploegen. Aan de andere kant probeerde HBOK het wel, maar het was aanvallend tandeloos. En dus ging HBOK voor de derde week op rij onderuit. Volgende week het laatste duel voor de winterstop tegen Argon, dat het eveneens lastig heeft in de eerste klasse en gelijk in punten staat met HBOK.

Coto tot slot: “We spelen de gehele wedstrijd genomen echt niet zo slecht, we creeren elke wedstrijd wel onze kansen. We doen in deze competitie voor niemand onder. We balen natuurlijk wel van de nederlagen. Vandaag maken we maar een paar foutjes, en zijn wat ongelukkig misschien, maar daardoor staan we wel weer met lege handen. Maar ik heb er nog alle vertrouwen in dat we het tij gaan keren. De punten komen een keer.”

Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)