Nieuwe rol Kevin Scholten (DVVA) blijkt gouden zet

De nieuwe positie van Kevin Scholten blijkt een schot in de roos te zijn voor DVVA. De middenvelder werd dit seizoen noodgedwongen in de spits gezet en dat bevalt hem erg goed. Inmiddels heeft Scholten er al negen inliggen.

Het is niet voor het eerst dat Scholten in de spits speelt. Bij zijn vorige club VZV stond hij al in de punt en bij zijn komst naar DVVA drie jaar geleden was dat ook de bedoeling, maar gooide een blessure roet in het eten. “Door mijn blessure werd routinier Mark van den Hoek daar neergezet en die deed het erg goed. Ik moest mij op de nummer tien positie richten. Dit seizoen was Koen van Haaren onze spits, totdat hij geblesseerd raakte. Toen besloot trainer Jeroen Smakman mij in de spits te zetten.”

Foto Mitchel Beckman

Dat Scholten met negen doelpunten in acht wedstrijden meteen zo belangrijk kon zijn in de spits, had hij niet verwacht. “Ik ging er niet vanuit, maar het bevalt mij goed. Ik denk dat ik mijn positie in de spits inmiddels heb verworven. Doelpunten maken is erg verslavend. Het team zoekt mij continu en met mijn lengte kan ik gemakkelijk een bal vasthouden. De spelers kunnen dan oplopen en ik de bal verleggen. De eerste wedstrijd dat ik in de spits speelde was, tegen Amstelveen en toen scoorde ik meteen twee keer.”

Zijn eerste wedstrijd dit seizoen in de aanval, tegen Amstelveen (6-1, red.) leverde meteen twee goals op. De aanvaller mikt op minstens een verdubbeling van zijn huidige doelpuntenaantal. “Minimaal achttien doelpunten, maar ik hoop eigenlijk op twintig.”

Foto Rikus de Lange

DVVA kende geen beste start van de zaterdag tweede klasse A. Inmiddels lijkt het erop dat de Amsterdammers de draad weer hebben opgepakt. “Het gaat steeds beter bij ons. Het is jammer dat wij de wedstrijd tegen Arsenal niet hebben gewonnen, want dan kon je zeggen dat je voor de tweede periode ging. De bovenste plekken zijn inmiddels wel uit zicht. Ik denk dat wij ons moeten gaan focussen op een periodetitel.”

Verslag Roy Baltus
Foto boven Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)