Home / Algemeen / Nieuwe start voor DWS: Verhuizing van speeldag en sportpark

Nieuwe start voor DWS: Verhuizing van speeldag en sportpark

Er wacht voor DWS een zomer vol veranderingen. De club maakt de horizontale overstap van zondag naar zaterdag en gaat ook nog eens verhuizen. Sportpark Spieringhorn wordt, voor minimaal twee jaar, verruild voor Sportpark Sloten.

Dat heeft alles te maken met de verbouwing van Spieringhorn, die deze zomer van start gaat. “De gemeente gaf aan dat vanwege de herontwikkeling van Spieringhorn onze veldhuur gestopt zou worden en dat we uitgeplaatst zouden worden naar Sportpark Sloten”, vertelt DWS-bestuurslid Marcel Jille. “Niemand wilde graag vertrekken, maar tegelijkertijd moest er iets gebeuren op Spieringhorn. Zo wilden we graag een nieuw clubgebouw en willen we de club verder ontwikkelen”, vervolgt hij.

De verhuizing brengt een hoop uitdagingen met zich mee. Zowel rondom het gebruik van de faciliteiten als het behoud en aantrekken van nieuwe leden. “We denken bijvoorbeeld na over hoe we slim om kunnen gaan met de faciliteiten. En we proberen onze leden zo goed mogelijk te begeleiden. Het moet een zachte landing worden op Sportpark Sloten.” Zo gaat de club  bijvoorbeeld  een pendelbusje inzetten zetten richting Sloten, om het vervoer voor leden naar de nieuwe accommodatie makkelijker te maken. Daarnaast wordt er natuurlijk ook gekeken naar de mogelijkheid om nieuwe leden te werven.

Samen proberen de DWS’ers de verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen: “We hadden liever iets meer tijd gehad, maar zetten met z’n allen onze schouders eronder om de leden zo goed mogelijk te begeleiden.” Tegelijkertijd zit Jille ook kansen: “Als we geland zijn, kunnen we verder gaan kijken: is dit tijdelijk of ook goed voor de lange termijn, kunnen we hier stappen zetten die passen bij onze ambitie?”

Archieffoto: Jos Spitteler

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS
Send this to a friend