Nieuwkomers Adney en Plemper helpen Ajax voorbij Volendam

Ajax heeft de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding wel winnend af kunnen sluiten. Nadat de ploeg van Yuri Rose vorige week onderuit ging tegen Almere City FC, versloeg de derdedivisionist nu zaterdag Hoofdklasser RKAV Volendam. Nieuwkomers Ruben Adney en Tim Plemper waren trefzeker voor de Amsterdammers: 1-2.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Volendam was zelfs de bovenliggende partij en doelman Stephan Veenboer moest een paar keer handelend optreden. Aan de andere kant van het veld liet Ricardo Fransberg (rakelings naast) een goede mogelijkheid onbenut. Enkele minuten voor rust werd de score alsnog geopend. Ruben Adney, overgekomen van Purmersteijn, rondde een voorzet van Jake Wollgarten af.

Na de rust verdubbelde voormalig RODA’23-spits Tim Plemper vrij snel de voorsprong voor de bezoekers: 0-2. Ajax-sluitpost Ruben Zandwijken, die in de tweede helft onder de lat mocht staan, hield zijn doel vervolgens lange tijd schoon, totdat hij vijf minuten voor tijd alsnog werd gepasseerd door Tim Veerman. Verder dan deze aansluitingstreffer kwam de kersverse Hoofdklasser niet.

Ajax heeft nu een break in de voorbereiding en komt op 8 augustus pas weer in actie voor een oefenwedstrijd. Dan speelt de ploeg van Yuri Rose de Zuiderzee Cup bij competitiegenoot VVOG, waar in de halve finale eersteklasser Huizen wacht. Anderhalve week later moeten de Amsterdammers aan de bak voor de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker tegen Rijnsburgse Boys.