Nipte nederlaag volstaat voor Purmersteijn zaterdag om door te bekeren

Zaterdag 14 september ging zaterdag tweedeklasser Purmersteijn in Zuid-Scharwoude op bezoek bij zondag eersteklasser LSVV. Na de eerdere overwinningen op Zwaluwen’30 en SV Spartanen, was dit de derde en laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi. Kwalificatie voor de knock-out fase van het bekertoernooi stond hier dus op het spel.

Voorafgaand aan deze wedstrijd was Purmersteijn, ondanks de twee overwinningen op zak, nog niet zeker van een plek in de volgende bekerronde. Het scenario was denkbaar, dat er 3 teams op 6 punten zouden eindigen en dat het doelsaldo bepalend zou zijn. Voordeel voor Purmersteijn was daarbij wel, dat er van LSVV zelfs met 1 doelpunt verschil verloren mocht worden om hen voor te blijven.

In het eerste kwartier was het een klasse hoger uitkomende LSVV enkele keren gevaarlijk. Maar eerst Aram Bakr en vervolgens twee keer Tim Elmers hielden de thuisploeg van het scoren af. In de 15e minuut was er de eerste kans voor Purmersteijn, toen een kopbal van Niels Eijkenaar net over de lat ging. In minuut 17 ging het verkeerd voor de Purmerenders, toen Robbert Jan Orij achter elkaar 2x geel en dus de rode kaart voorgeschoteld kreeg voor aanmerkingen op de scheidsrechter. Toch was de eerste grote kans kort daarna voor de tien van Purmersteijn, toen Rivelinio Groenert alleen op de keeper af mocht gaan. Maar de keeper van LSVV kwam als overwinnaar uit die strijd. Daarna dicteerde LSVV het spel maar wist twee kansen niet te benutten. Kort voor de pauze ging het dan toch mis, toen na een afgeslagen lange bal, uit een vrije trap van Tim Elmers, de verdediging van Purmersteijn niet goed stond en een speler van LSVV alleen op het doel afging. Keeper Tim Elmers zag geen andere mogelijkheid dan het maken van een overtreding en de bal ging op de stip.

Het betekende een 1-0 ruststand en tijd voor trainer Lars Keppel om in de kleedkamer het strijdplan voor de tweede helft door te nemen. De tweede helft zakte Purmersteijn noodgedwongen in en liet LSVV het spel maken. Daarbij kwam het na 3 minuten in de tweede helft nog goed weg toen LSVV slechts de paal raakte. Maar LSVV wist daarna weinig raad met het vele balbezit tegen een sterk en gegroepeerd spelend tiental van Purmersteijn. De beste kansen waren zelfs voor de Purmerenders, via een kopbal op de lat van Niels Eijkenaar (50e minuut) en een afstandsschot van Rivelinio Groenert (80e minuut). Maar de grootste kans was voor de net ingevallen Jermaine Ristie, die schuin voor het doel de bal op de verste paal schoot. Het bleef echter bij de 1-0 voor LSVV, waarmee Purmersteijn uiteraard het meest tevreden was omdat daarmee een plek veroverd werd bij de bekerloting voor de volgende ronde. Maar na de overwegend goede voorbereiding gaat promovendus Purmersteijn zich nu eerst richten op de start van de competitie in de tweedeklasse. Er wordt daarin op 21 september geopend met een thuiswedstrijd tegen Jong Holland.