Nipte nederlaag voor FC Weesp tegen SO Soest

Na slechts 2 oefenwedstrijden mocht het vrijwel compleet nieuwe FC Weesp team zaterdag aan de bekerwedstrijd beginnen tegen SO Soest. Een zondagteam, dat Weesp de laatste seizoenen wel vaker tegenkwam in de zondagcompetitie. En bij al die ontmoetingen waren de Soesters vaak de bovenliggende partij.

In de hitte startte Weesp in de late namiddag furieus. Scherpe aanvallen van de Weespers rolden richting de keeper van Soest, en toch kwam de verrassing uit de andere hoek in de 11e minuut van Michael Pashley 0-1.

Verder ging de wedstrijd op en neer, met veel en snelle aanvallen die niet het gewenste resultaat opleveren, een goal. Toch kwam die kort voor rust van Redouan Khanfour. Met 1-1 gingen beide teams aan de thee en na rust met 2 nieuwe keepers bij de beide teams. Bekerwedstrijden zijn soms ook testwedstrijden.

Ook in de tweede helft veel aanvallen op en neer, al zag je wel bij veel spelers dat de conditie nog in de zomerstand stond. Het leek lang op een gelijkspel uit te draaien, maar 2 minuten voor het eindsignaal pakt SO Soest de volle buit, via Achrad wordt het 1-2.

Weesp vervolgt volgende week de beker op bezoek bij VV Woudenberg.