Nipte nederlaag voor ZOB bij Scherpenzeel

ZOB heeft uit bij titelkandidaat Scherpenzeel, dat op de 2e plaats staat in de competitie, een nipte 1-0 nederlaag geleden. Gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd genomen een verdiende overwinning voor de ploeg uit Scherpenzeel. Lange tijd had de ploeg een overwicht, maar in de slotfase toen de ploeg met 10 man kwam te staan, verzuimde ZOB om de kansen te benutten en er een gelijkspel uit te slepen.

Door blessures en vakanties kon trainer Mohad Zaoudi niet beschikken over de gehele selectie. Tegenstander Scherpenzeel, dat voor de winterstop nog twee keer verrassend verloor, kon wel beschikken over een fitte selectie. De ploeg nam in de beginfase dan ook meteen het initiatief, en was in de 9e minuut voor het eerst gevaarlijk, een corner wordt bij de 2e paal maar net over het doel van keeper Danny Been gekopt. Twee minuten later wordt een voorzet vanaf de linkerkant maar net naast geschoten door de Scherpenzeel spits. In de 25e minuut komt ZOB voor het eerst gevaarlijk door, een afstandsschot van Danny Streekstra gaat maar net naast. Scherpenzeel is de bovenliggende partij, en kan makkelijk de vrije man vinden omdat er bij ZOB te vaak niet kort gedekt wordt. In de 27e minuut wordt een voorzet vanaf de rechterkant goed ingeschoten door de spits maar doelman Danny Been weet de inzet te keren. ZOB kan aanvallend niet echt gevaarlijk worden, al soleert Colin Coenderman in de 34e minuut knap langs een Scherpenzeel verdediger, maar zijn schot wordt door de doelman van Scherpenzeel knap tot corner verwerkt.

In de 37e minuut verdedigt ZOB slecht uit door het midden, de spits kan alleen op doelman Danny Been af gaan, maar zijn inzet komt in het zijnet. Twee minuten later komt Scherpenzeel op een 1-0 voorsprong. Aan de rechterkant combineert de ploeg door de verdediging van ZOB, de voorzet wordt door de spits ingeschoten maar gestopt door keeper Danny Been, de terugspringende bal wordt door Kevin Sissing achter de kansloze keeper geschoten. Een op dat moment gezien de krachtsverhoudingen in het veld terechte voorsprong voor Scherpenzeel. De ploeg heeft dan wel een overwicht maar echt grote kansen levert dit niet op. Aanvoerder Wouter van Os moet met een teenblessure het veld verlaten en wordt vervangen door Gerry Bosschieter. Deze raakt echter ook geblesseerd in een duel, en zal na de rust dan ook niet terugkeren.

Ook in de tweede helft heeft Scherpenzeel een licht overwicht, maar komt het eerste gevaar van ZOB. In de 47e minuut ziet Rowin Mol de doelman te ver voor zijn doel staan, zijn lob is echter net te zacht om de keeper te verrassen. In de 57e minuut komt een corner van Scherpenzeel bij de 2e paal waar de spits zijn inzet maar net voorlangs ziet gaan. Ook in de tweede helft weet Scherpenzeel niet echt veel kansen te creëren. In de 75e minuut is er een snelle aanval van Scherpenzeel over de rechterkant, de voorzet wordt echter door de spits te zacht ingeschoten en weet doelman Danny Been de bal te stoppen. Een minuut later krijgt een Scherpenzeel speler een tweede gele kaart voor vasthouden en moet Scherpenzeel met 10 man verder. Met een man meer krijgt ZOB in de slotfase nog enkele grote kansen om op gelijke hoogte te komen.

In de 87e minuut komt een voorzet van Marko Pals op het hoofd van Rowin Mol, die kopt terug op spits Jerry Scholten, zijn inzet wordt knap door de Scherpenzeel doelman tot corner verwerkt. In de laatste minuten zorgen corners voor veel gevaar in het strafschopgebied van Scherpenzeel. In de 90e minuut komt een corner van Dennis Jansen bij Rowin Mol, vanuit de draai schiet hij laag in maar ook zijn inzet wordt knap gestopt door de doelman van Scherpenzeel. In blessuretijd wordt een afstandsschot van Colin Coenderman weggestompt door de doelman, de bal komt voor de voeten van Danny Streekstra maar zijn inzet gaat over het doel. Een gezien het spelbeeld terechte overwinning voor Scherpenzeel, maar al had ZOB in de slotfase de kansen die het kreeg benut, dan had er zeker een gelijkspel ingezeten. Zaterdag wacht Zwaluwen 30 en daar heeft ZOB gezien de onnodige nederlaag in de eerste wedstrijd nog wat goed tegen te maken.

Tekst: Jan van der Molen