Nipte nederlaag voor ZOB

Op een zonder publiek troosteloos Zuidoosterpark heeft ZOB net als vorige week in de stromende regen een nederlaag met één doelpunt verschil geleden. Tegen Forum Sport uit Voorburg kon trainer Mohad Zaoudi nog steeds niet beschikken over een geheel fitte selectie. Zonder enkele basiskrachten moest de trainer weer puzzelen om de juiste formatie neer te zetten. De wedstrijd kende twee gezichten, een eerste helft met een beter Forum Sport dat kansen liet liggen om een ruimere voorsprong te nemen, en een tweede helft waarin ZOB zich terug knokte in de wedstrijd en de bovenliggende partij werd, maar vlak voor tijd toch de wedstrijd uit handen gaf.

ZOB begon slecht aan de wedstrijd, al in de eerste minuut was er een grote kopkans voor de spits, maar deze kopte in vrije positie net naast. Een minuut later was het wel raak, de snelle en beweeglijke buitenspeler Pjer Born speelde aan de linkerkant zijn tegenstander uit en scoort in de korte hoek de 1-0. De gasten uit Voorburg begonnen duidelijk feller en agressiever aan de wedstrijd, en in de eerste helft had ZOB maar weinig in te brengen. In de 9e minuut gaat een inzet van een middenvelder van Forum Sport via een verdediger van ZOB maar net over het doel van Tim van Duuren. Door het korte dekken en snel afjagen van de bal door de tegenstander kon ZOB maar moeilijk in zijn spel komen. Toch komt de ploeg wat tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Een afgemeten voorzet vanaf de rechterkant door Colin Coenderman, wordt in het strafschopgebied fraai aangenomen door Dave Ninteman, met één beweging zet hij de keeper en een verdediger op het verkeerde been en scoort beheerst de 1-1.

Ook na deze treffer bleef het spelbeeld hetzelfde en Forum Sport de betere ploeg. In de 39e minuut komt de spits alleen voor doelman Van Duuren, maar deze weet fraai redding te brengen. Vlak voor de wissel kan de doelman van ZOB een hoge voorzet maar net tot corner verwerken. Gezien de mogelijkheden van Forum Sport mag ZOB zeker niet ontevreden zijn met de 1-1 ruststand. In de tweede helft begint ZOB wel goed aan de wedstrijd, Yassin El Yaakoubi omspeelt knap zijn tegenstander, zijn voorzet komt bij spits Kevin Grent die zijn tegenstander uitkapt, maar zijn inzet wordt door doelman Justin van Look tot corner verwerkt. In de 52e minuut komt Forum Sport opnieuw op voorsprong. In de verdediging bij ZOB wordt drie keer de bal slecht weggewerkt, de snelle Pjer Born profiteert dankbaar en schuift de bal in de lange hoek achter Van Duuren. In de 55e minuut wordt er opnieuw slecht uitverdedigd bij ZOB, maar nu wordt de bal in het zijnet geschoten.

Forum Sport blijft er kort op zitten en maakt het combineren bij ZOB erg lastig. In de 62e minuut komen Stefan v Wonderen en Nigel Schaasberg in de ploeg, en deze spelers zorgen voor meer snelheid en diepgang in het spel van ZOB. Bij de eerste actie van Stefan v Wonderen is het meteen al raak, Dennis Pals stuurt met een diepte bal de snelle spits de ruimte in, zijn afgemeten voorzet komt bij de inkomende Yassin El Yaakoubi die doelman Justin van Look kansloos laat. Na deze treffer zijn de rollen in het veld omgedraaid en is ZOB nu de betere ploeg, al moet het wel oppassen voor de snelle counters van Forum Sport. In de 72e minuut kan ZOB op voorsprong komen, maar vanuit de ontstane scrimmage uit een corner kan de bal net niet binnen gewerkt worden. In de 78e minuut is er een gevaarlijke counter van Forum Sport, bij de tweede paal komt de spits geheel vrij voor het doel, maar zijn inzet wordt op spectaculaire wijze door centrumverdediger Lester Aarsman met een sliding tot corner verwerkt. In de 82e minuut wordt een afstandsschot van Dennis Pals knap door doelman Justin van Look tot corner verwerkt.

ZOB dringt nu aan en gaat voor de winst maar het doelpunt valt aan de andere kant. Een snelle counter brengt de snelle Pjer Born alleen voor Van Duuren, deze weet in eerste instantie nog redding te brengen, maar vanuit de rebound scoort Tom Bijen onder de doelman en tussen twee verdedigers door de winnende treffer in het lege doel. Een grote teleurstelling voor de ploeg van Mohad Zaoudi, die zich na een slecht begin zo goed herstelden. Toch kan de ploeg vertrouwen halen uit het vertoonde spel in de tweede helft.

Door de andere uitslagen in de competitie is wel duidelijk dat het dit seizoen wel eens heel spannend gaat worden in de eerste klasse. Door twee nederlagen op rij staat ZOB nu op de achtste plaats op slechts 1 punt van koploper Argon. Zaterdag uit bij Voorschoten moet er wel gewonnen worden om bovenin mee te blijven draaien.

Tekst: Jan van der Molen

Foto’s: José Mol