De Meer - Foto: Jos Spitteler

Nipte zege op DSOV brengt De Meer terug aan kop

In het duel met DSOV heeft De Meer een nipte zege geboekt. Het duel eindigde in 1-0, maar de Amsterdammers hadden zeker meer goals kunnen maken.

Al na een paar minuten kon Chun Scholte de bal breed leggen op Jasper Santen, die de score had moeten openen. Santen schoot echter hoog over. Met een kwartier op de klok kreeg ook David Stegenga een 100% kans, maar zijn lob was het hoog en eindigde op het dak van het doel. En ook Scholte was nog dichtbij de openingstreffer. Hij werd echter onderuit gehaald, maar de scheidsrechter oordeelde dat het geen overtreding was. Daarna kwam DSOV ook wat meer in de wedstrijd en kon het zo nu en doen gevaarlijk worden vanuit de counter. Maar goals vielen er tot aan de rust niet.

“We merkten dat wij het centraal lastig hadden met hun fysiek sterke spits. Daarom hebben we in de rust wat aanpassingen gedaan. Onze rechter centrale verdediger ging naar rechtsback en Rivaldo Blijd naar rechtsbuiten”, licht De Meer-trainer Marciano Nonneman zijn aanpassingen in de rust toe. Het leidde al snel tot de 1-0. Dino Janssen bediende Mick van Timmeren, die de 1-0 maakte.

Maar omdat er niet meer goals vielen, bleef het tot aan het einde spannend. In de zeven minuten durende blessuretijd kreeg DSOV nog 3 corners, maar de verdediging van De Meer bleef overeind. Tot vreugde van de Amsterdammers bleek koploper ZSGOWMS ook nog verloren te hebben van Sporting Martinus. Daardoor gaat De Meer nu weer aan kop, in het spannende Zondag 2b.

DSOV-trainer Tom Verhoek baalde logischerwijs: “Er stond vandaag wederom een team. Dat qua tactiek en qua werklust vandaag een punt hadden verdiend. Maar de eerste minuut na rust doet ons vandaag de das om. Ik vond De Meer vandaag bovenliggend en hun voorhoede is echt van buitencategorie voor de tweede klasse. Maar jongens als Sydney Gerrits, Rutger Timmermans, Ayman Asseban en Chris Uijtenhaak spelen vandaag echt vrij aardig, maar helaas was het met elkaar niet voldoende om een resultaat te boeken. We moeten deze lijn vasthouden dan kunnen de resultaten de komende weken niet achter blijven.”

De Meer gaat volgende week op bezoek bij RODA ’23, DSOV ontvangt dan Antibarbari. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)