Nipte zege voor AFC bij Jong FC Volendam

Op bezoek bij laagvlieger Jong FC Volendam heeft AFC een nipte zege geboekt. Een kwartier voor tijd maakte Raily Ignacio de enige goal. Voorafgaand aan het duel was er een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-AFC’er Marien Willemsen, die vrijdag op pas 38-jarige leeftijd overleed.

Het duurde een tijdje voor er kansen waren te noteren in het duel, maar de eerste was voor de Volendammers. Darius Johnson kon uithalen, maar schoot ruim over het doel van Gijs van Zetten. Aan de andere kant was Tim Linthorst gevaarlijk met een schot van dichtbij, maar redde Kayne van Oevelen.

Na rust was AFC gevaarlijk met Segun Owobowale. Billy van Duijl was de enige die hem nog kon afstoppen en deed dat met een succesvolle tackle. Ook Soufiane Hetli had de 0-1 op de schoen, maar werd afgestopt door Déron Payne. Zo leek het er lang op dat AFC wederom punten zou gaan laten liggen, maar een kwartier voor tijd viel toch de Amsterdamse goal. De net ingevallen Noa Benninga gaf een assist op Raily Ignacio, die de bal kon binnen schuiven.

Dat was ook de eindstand, waarmee AFC nieuwe averij voorkwam. Het blijft een punt achter Katwijk. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie

Oud-AFC’er Marien Willemsen overleden

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC