Nipte zege voor AFC op Kozakken Boys

AFC heeft zaterdagmiddag een nipte zege geboekt op Kozakken Boys, waarmee het op koers blijft voor de titel. Met het kleinst mogelijk verschil werd gewonnen: 1-0.

Na ruim een kwartier kopte Matthijs Jesse raak uit een corner en daarmee stond meteen de eindstand op het bord. Halverwege de eerste helft ging een gevaarlijke poging van AFC net naast het doel. Daarna werden ook de bezoekers uit Werkendam gevaarlijk. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Kevin Vermeulen verdween in de muur. Maar ook AFC liet nog van zich horen en dwong doelman Bryan Janssen meerdere malen tot ingrijpen.

Na rust ontstonden er diverse kansen over een weer, waarbij Kaj Ramsteijn het dichtst bij de gelijkmaker was. Zijn schot eindigde maar net naast het doel. Aan de andere kant had AFC diverse kansen om de tweede te maken, maar bleek Janssen meerdere malen in de weg te staan.

Winst voor AFC dus, maar de titel is nog geen zekerheid. Concurrenten Katwijk en Rijnsburgse Boys volgen op de voet, met 2 en 3 punten achterstand. Volgende week wordt belangrijk, want dan treffen die ploegen elkaar. AFC gaat dan op bezoek bij FC Lisse. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Jacks League

Archieffoto: Tom Poederbach