Nipte zege voor AFC op TEC

Nadat AFC in de eerste helft op achterstand kwam, heeft het in de thuiswedstrijd tegen TEC toch de drie punten weten te pakken. Dankzij twee goals in de tweede helft werd met 2-1 gewonnen van de ploeg uit Tiel.

De eerste doelpoging van was Pele van Anholt, afgelopen seizoen nog actief in de Keuken Kampioen Divisie bij Roda JC. Hij schoot de bal in de handen van Gijs van Zetten. TEC werd vervolgens ook gevaarlijk met een schot van Adham el Idrissi net over en even later raakte hij ook nog de lat. Het was uiteindelijk een paar minuten voor rust een andere oud-prof die de bezoekers op voorsprong zette. Ramon Leeuwin, vorig seizoen nog actief bij Almere City, kopte de 0-1 binnen uit een vrije trap van Guido van Rijn.

Ook in de tweede helft zou een bekende naam een rol spelen. Mohamed El Makrini liet Raily Ignacio ontsnappen, waarna de spits zijn negende goal van het seizoen maakte. Met een uur op de klok kon Splinter de Mooij er ook 2-1 van maken met een kopbal. TEC ging daarna nog wel op jacht naar de 2-2, maar wist die niet te maken. De laagvlieger wist dus niet te stunten tegen de koploper.

AFC zag bovendien concurrent HHC Hardenberg punten laten liggen tegen Quick Boys. De Amsterdammers hebben daardoor nu een voorsprong van drie punten aan kop van de Jacks League. Volgende week een topper voor AFC: het gaat op bezoek bij nummer drie Rijnsburgse Boys. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Jacks League

Archieffoto: Tom Poederbach