Nipte zege voor De Dijk bij AH’78

De Dijk speelde zaterdagmiddag na een goede voorbereiding de eerste competitiewedstrijd. De ploeg van Gerrie Breugem was gebrand om goed te beginnen aan het nieuwe seizoen.

De Dijk speelde tegen AH’78. De Dijk, dat op papier de topfavoriet was, hield de uitslag klein. De wedstrijd was alles behalve hoogstaand, maar daar was een verklaring voor, want het veld van AH’78 was aan het begin van het seizoen al helemaal kapot. De spelers konden moeilijk verzorgd voetbal spelen, want na elke pass stuiterde de bal alle kanten op. In de eerste helft kwam De Dijk nog wel op voorsprong. Schradac Leijgraaff scoorde uit het niets de 0-1.

De tweede helft werd het spelbeeld niet veel beter, maar werd de wedstrijd wel spannender. AH’78 kreeg hier en daar in het begin van de tweede helft wat kleine kansen. De wedstrijd was duidelijk nog niet gespeeld en dat voelde AH’78 ook. De Dijk werd snel onder druk gezet en moest daar maar zichzelf zien uit te voetballen. Dat lukte vaak niet en zo werd de wedstrijd een alles of niets wedstrijd. AH’78 deed er in de slotfase nog alles aan om de gelijkmaker toch nog te maken, maar de stand bleef onveranderd. De Dijk hield de voorsprong vast en kon als verwacht de volledige buit mee naar huis nemen.

Breugem wilde na de magere overwinning niet heel veel kwijt over de wedstrijd. “Het is niet eerlijk om het veld de schuld te geven, maar dat was vandaag wel het geval. Ik ben blij hoe mijn spelers uiteindelijk de overwinning hebben verdedigd en laten we deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten.” Gerrie Breugem heeft een goede voorbereiding achter de rug en is erg blij dat Schradac Leijgraaff de positieve vorm van vorig seizoen heeft opgepakt. Schradac Leijgraaff was in de voorbereiding ook veel trefzeker en was zaterdagmiddag uiteindelijk ook de matchwinner dankzij het enige doelpunt. Leijgraaff is een spits die uit het niets kan scoren en altijd op de juiste plek staat. De verdedigers van de derde klasse kunnen zijn naam  alvast opschrijven onder het lijstje gevaarlijke spitsen.