Nipte zege voor Sporting Martinus

Sporting Martinus is goed begonnen na de verlengde winterstop. Vorige week werd het inhaalduel met concurrent Swift al gewonnen (3-1), nu werd gewonnen van RKDES.

Het was Sporting Martinus dat vanaf het begin het spel mocht bepalen tegen RKDES, dat een moeizaam seizoen beleeft. Maar RKDES maakte het de ploeg uit Amstelveen best lastig. Na een kwartier was het bij de eerste kans meteen raak. Bjorn van Breenen vond Anthony Dean, die het draai afrondde. Ook RKDES wist daarna diverse keren voor gevaar te zorgen, maar doelman Danny de Bruijn bood redding. In de slotfase van de eerste helft was Ralph Groenteman op weg om de voorsprong te verdubbelen. Hij leek onderweg aangetikt te worden, maar de bal ging niet op de stip.

Na rust is het dan RKDES dat op gelijke hoogte weet te komen. Sporting Martinus moest dus opnieuw beginnen en kreeg kansen via Dean en Groenteman. RKDES loerde op zijn kansen en hield zich ondertussen defensief lang staande. In de slotfase was het dan toch raak, Groenteman zette zijn ploeg weer op voorsprong. Een voorsprong die werd vastgehouden en dus 3 punten opleverde.

“Ik denk dat wij uiteindelijk verdiend gewonnen hebben, maar we hebben het onszelf onnodig lastig gemaakt. Natuurlijk zijn de omstandigheden niet ideaal, maar wij haalden vandaag ook niet het niveau van vorige week. Daar gaan wij deze week weer hard aan werken, want volgende week tegen VSV is dat weer hard nodig”, aldus Tom Verhoek na afloop. Sporting Martinus blijft dus aan kop.