avv Swift

Nipte zege voor tiental Swift op Huizen

In de tweede speelronde van de Vierde Divisie heeft Swift zichzelf weten te revancheren voor vorige week. Toen ging het in de derby met Ajax snoeihard onderuit: 7-2. Zaterdagmiddag werd op eigen veld een kleine zege geboekt op Huizen: 3-2.

Nadat een eerste Amsterdamse inzet voorlangs ging, was het in de vijfde minuut al raak via Sil van Herwijnen: 1-0. Een bijzonder moment, want Van Herwijnen lag op de grond en kreeg de bal toevallig voor zijn voeten. Daarna ging de wedstrijd over en weer, zonder al te veel grote kansen. Na een half uur werd Huizen wat sterker en de bezoekers wisten zichzelf ook te belonen. Frank van den Bosch kopte de 1-1 binnen. De Huizenaren kwamen voor rust zelfs nog bijna op voorsprong, maar een kopbal van Joshua Lo-asioe ging naast. Zo was het bij rust 1-1.

Vlak na rust een flinke tegenslag voor Swift, toen Raymond Manuputty tegen zijn tweede gele kaart aanliep en vervroegd kon gaan douchen. Toch leek het ondertal de Amsterdammers niet te deren, want tien minuten later werd wederom de leiding genomen. Bas Maljaars maakte de 2-1. En nog een paar minuten later werd het zelfs 3-1 via Floris Burgers. Een prettige voorsprong als je met tien man staat. In blessuretijd maakte Sebastian van Kammen nog wel de 3-2 voor Huizen, maar Swift wist het over de streep te trekken.

De ploeg van Jimmy Simons kon zo de eerste punten van het seizoen bijschrijven. Volgende week speelt Swift wederom thuis, dan tegen Ter Leede. Die ploeg ging zaterdag stevig onderuit tegen Purmersteijn. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)