Home / Het Talent / Noël Ruygrok (TOG): “We gaan vol voor het kampioenschap”

Noël Ruygrok (TOG): “We gaan vol voor het kampioenschap”

TOG heeft een uitstekende eerste seizoenshelft achter de rug. Noël Ruygrok, op de foto in het tenue van zijn oude club Sv Diemen, was daarin een van de hoofdrolspelers. De aanvaller kende, door het overlijden van zijn vader, allesbehalve een fijne voorbereiding, maar is op dit moment topscorer van zijn ploeg. “Mijn familie staat altijd langs de lijn en nu mis je wel iemand. Toch heb ik soms wel het gevoel dat hij meekijkt.”

Het seizoen van TOG verloopt vooralsnog veel beter dan Ruygrok van tevoren had verwacht. TOG won de eerste periode en deed lang mee voor het winterkampioenschap. Met een achterstand van twee punten op koploper NFC en de periodetitel op zak vertelt Ruygrok daarover: “Vooraf hadden we als doelstelling om ongeveer voor de top 6 te gaan.  Als het gek zou lopen, zouden we voor een periode kunnen gaan.”

“Na vijf wedstrijden hadden we het gevoel dat er veel meer in zat en bleven we elke week een goed resultaat halen. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in het winnen van de eerste periode. Helaas zijn we net geen winterkampioen, dat zou leuk zijn geweest, maar daar hecht ik verder niet veel waarde aan.”

“We hebben nu tegen iedereen gespeeld en ik denk dat we na de winterstop van niemand hoeven te verliezen. Alhoewel Fortius was wel echt een geduchte tegenstander. Daar verloren we, mede doordat we een aantal spelers misten, met ruime cijfers. Verder hoeven we van niemand te verliezen en we gaan dus vol voor het kampioenschap.”

Persoonlijk
De spits kende, door het overlijden van zijn vader, allesbehalve een fijne voorbereiding van de competitie. “Mijn familie staat altijd langs de zijlijn en nu mis ik wel echt iemand langs de kant. Toch heb ik soms het gevoel dat hij meekijkt. Zo schoot ik tegen NFC een vrije trap raak, zoals ik het waarschijnlijk nooit meer zal doen, maar dan flitst het wel even door je hoofd.”

Ruygrok kende ondanks de omstandigheden toch een goede seizoenshelft. De aanvaller speelde vorig seizoen nog op verschillende posities, maar mocht zich dit jaar volledig op de spitspositie focussen: “Ik had iets van 20 doelpunten vooraf in gedachten, maar sta nu al op dertien. Ik ben goed op weg om dat aantal te halen”, aldus Ruygrok, voor wie de winterstop op een ideaal moment kwam. De laatste weken had de aanvaller namelijk last van zijn meniscus en dus hoopt hij na de winterstop weer fit aan de aftrap van de tweede seizoenshelft te staan.

Tekst: Mitch Marinus

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOG
Send this to a friend