Home / Algemeen / Nog geen titel voor Sporting Martinus: Swift ligt in de weg

Nog geen titel voor Sporting Martinus: Swift ligt in de weg

Op Sportpark Overburg leken alle ingrediënten aanwezig voor een mooi kampioensfeestje van Sporting Martinus: de zon scheen, er was behoorlijk wat publiek en de sfeer werd meteen bij de opkomst gezet met fakkels en geel-rode rook. Maar het liep allemaal even anders. Swift was niet gekomen om te figureren op het feestje en won met 0-2, waardoor Martinus op zijn vroegst volgende week kampioen kan worden.

De eerste goede kansen waren voor de thuisploeg. Zo kwam een bal via de onderkant van de lat weer het veld in. En schoot Anthony Dean gevaarlijk, maar doelman Rien de Jong zat er goed bij. Even later werd het wat (on)gelukkig 0-1 voor Swift via een eigen goal. Sporting Martinus probeerde de rug te rechten en kreeg in de eerste helft nog een zee van kansen. Met name Dean zorgde voor veel dreiging, maar keer op keer redde De Jong goed. Ook toen Luka Misumi hard uithaalde. Vlak voor rust kregen de bezoekers ook nog een goede mogelijkheid. Een voorzet van Jobjan Blonk was perfect op maat voor de inlopende Stijn van der Slot, maar hij knalde de bal naast.

Er waren nog 45 minuten voor Sporting Martinus om het tij te keren. Dat was nodig, in de wetenschap dat ZSGOWMS voor stond. Maar ook in de tweede helft kwam het er allemaal niet uit. De spanning was zichtbaar bij de thuisploeg en van Swift hoefde het allemaal niet meer zo nodig. De Amsterdammers kozen niet meer voor zorgvuldig uitverdedigen, maar ramden de bal meestal hard naar voren. Met invaller Tiago dos Santos wist Martinus toch zeker nog een paar keer gevaarlijk te worden. Maar ook Dos Santos had het vizier niet op scherp. Zo schoot hij net naast en één op één met De Jong lobde hij de bal over het doel. Een paar minuten voor tijd was daar Swift met een spaarzame uitbraak en daarbij werd het meteen 0-2. Danny de Bruijn kwam uit zijn doel, maar zat mis en gaf Van der Slot daarmee alle ruimte om de 0-2 binnen te lopen. Daarmee was het duel gespeeld. Vlak voor tijd maakte Bo de Bruijn nog wel de 1-2, maar het was niet genoeg.

De teleurstelling was zichtbaar bij Martinus. Er volgt volgende week een herkansing, dan op bezoek bij RKDES. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3c

Foto’s van Mario Wormhoudt

Send this to a friend