Nonneman spreekt van een harde les na nederlaag tegen Antibarbari

De Meer lag op koers voor de tweede plaats, nadat concurrent Sporting Martinus vorige week met 0-2 was afgetroefd op eigen veld. Maar, in voetballen geldt dat volhouden een belangrijke eigenschap is van spelers en een team. De Meer ging maanddagmiddag met 2-4 onderuit tegen outsider Antibarbi en nu neemt Martinus plaats twee weer over.

Rood voor Marciano Nonneman

Rood! Tot verbazing van trainer-coach Nonneman kreeg hij de prent van arbiter van Genderen voorgeschoteld wegens aanmerkingen op de leiding. ,,Ik was boos, dat klopt. Maar ik heb echt niets gezegd of een opmerking gemaakt richting de arbitrage. Na afloop is het uitgesproken, maar de kaart werd niet geseponeerd. Er staat een code op. Het is afwachten”, aldus Nonneman.

Intenties

De aanleiding was een niet gegeven strafschop, na een overtreding op Chun Scholte. Op dat moment stond De Meer met 0-2 achter. ,,We starten eigenlijk goed aan de wedstrijd. Met de juiste intenties. We willen goed aan de nacompetitie beginnen, dat goede gevoel van vorige week wilden we ook doortrekken. Wij waren dominant aan de bal, zij loerden op hun kansjes in de counter. We gaan twee keer flink in de fout waar Antibarbari optimaal van profiteert met een kopbal en een spits die er goed tussenzit en het afrondt”, treurde Nonneman.

Domper

Na 20 minuten stond de 0-2 op het bord. Tot aan de rust werd er niet meer gescoord en kon Nonneman het strijdplan gaan aanpassen. Nadat De Meer de mogelijkheid tot aansluiting was ontnomen en Nonneman achter de boarding mocht plaatsnemen, ging De Meer door met kansen creeëren en aanvallend spel. De 0-3 was dan ook een enorme domper, maar tevens het startsein nog directer te gaan spelen. Quintino Zinhagel raakte de laat, maar wist ook een vrije trap te verzilveren: 1-3. Rivaldo Blijd kon intikken, nadat Noud Veldman, de goalie van Antibarbari, de bal half wegwerkte: 2-3

Ready

In de alles of niets fase daarna werd het een ‘ijzeren’ in plaats van een ‘Gouden’. Opnieuw onoplettendheid bij De Meer zorgde voor de 2-4 eindstand. ,,We moeten komende week zelf winnen en hopen op een misstap van Martinus. eenvoudiger is het niet. Wel belangrijk dat we leren van deze wedstrijd en ‘ready’ zijn voor de nacompetitie.”

Foto’s: Mario Wormhoudt

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)