Home / slideshow / Noordenbos met treffers belangrijk voor OSV: “Als spits wil je elke wedstrijd scoren”

Noordenbos met treffers belangrijk voor OSV: “Als spits wil je elke wedstrijd scoren”

OSV beleeft een hoopgevend seizoen. De Amsterdammers wonnen vijf van de zes wedstrijden en staan daarmee bovenaan in de tweede klasse. Joey Noordenbos maakte vooralsnog vier doelpunten, waarmee hij van grote waarde was voor de ploeg van hoofdtrainer Maurice Renger.

Noordenbos nam ook afgelopen weekend zijn team bij de hand. Bij een 1-0 achterstand op bezoek bij ASV Arsenal was OSV nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Een fantastische voorzet van Scotty Coolen belandde in de tweede helft op het hoofd van de aanvaller, waarbij hij de bal tegendraads binnenkopte. “Als spits wil je elke wedstrijd scoren”, vertelt Noordenbos over zijn drijfveren. “Het was tegen Arsenal daarom heerlijk dat ik het team kon helpen. Dat we uiteindelijk wonnen, was helemaal een ontlading.”

Waar de vereniging afgelopen seizoen nog een moeilijke start had in de competitie, zit het dit jaar voorlopig in een droom. Noordenbos vindt dat goed te verklaren. “Vergeleken met vorig jaar zijn we veel meer een team, waardoor spelers voor elkaar door het vuur gaan. In elke meter leggen we energie en we blijven doorgaan tot de laatste minuut. Dan zie je dat tegenstanders het moeilijk hebben om ons te verslaan”, vertelt de aanvaller, die Nicky Roele, Joshua Zaandam en Adil Jamal dit seizoen bij de selectie zag komen. “We trainen met de hele selectie hard, waardoor we het in wedstrijden lang kunnen volhouden.”

De huidige vorm zorgt bij OSV voor veel zelfvertrouwen, maar Renger waarschuwt zijn selectie voortdurend dat onderschatting op de loer ligt. Die boodschap komt ook aan bij Noordenbos die als geen ander weet hoe veranderlijk de voetballerij kan zijn. “De trainer houdt ons gelukkig met beide benen op de grond. We moeten simpelweg elke wedstrijd ingaan met de doelstelling om te winnen, maar het is natuurlijk te makkelijk om te zeggen dat we voor het kampioenschap gaan of promotie willen afdwingen. Waar het bij sommige ploegen moet, mág het bij ons.”

De doelpuntenproductie van Noordenbos staat voorlopig niet stil. Hoewel hij het lastig vindt om te zeggen waar het eindigt, heeft hij een duidelijk doel voor ogen. “Het moet zeker lukken om in de dubbele cijfers, dus minimaal tien doelpunten, te belanden.” Verder vindt hij zijn aantal treffers niet belangrijk dit seizoen. “Uiteindelijk draait alles om de prestaties van het team. Wanneer die goed zijn, is iedereen bij de vereniging tevreden. Voorlopig mogen we daarover meer dan tevreden zijn.”

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV