Noud Bruchner loodst Pancratius (zaterdag) voorbij HCSC

Zaterdag derdeklasser Pancratius heeft de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie overleefd. De ploeg van Patrick van Leeuwen klopte op eigen veld HCSC door twee goals van Noud Bruchner: 2-1.

Vanwege een Feestweekend bij de club en een groot jeugdtoernooi waren er veel toeschouwers aanwezig bij het duel. “Ik denk dat er vierhonderd man was. Allemaal vuurwerk, een dj langs de lijn, kinderen met toeters en bellen. Zulke wedstrijden zijn altijd net even iets specialer”, zegt Van Leeuwen. Bovendien hielp het ook dat de Badhoevedorpers direct vanaf de aftrap aan de leiding kwamen. Na een aanval ‘over een schijfje of tien’ maakte Noud Bruchner de 1-0.

Tien minuten na de rust verdubbelde Bruchner de voorsprong. HCSC vond de aansluiting toen Patrick Vet op aangeven van Gajim la Croes de 2-1 maakte, maar echt spannend werd het niet. “Ze gingen niet heel opportunistisch spelen, dus dat begreep ik niet echt. Het lukte ons om de wedstrijd over de streep te trekken. Dat is onze kracht ook: met de ervaring die wij hebben kunnen we de pot dichthouden.”

In de tweede ronde wacht opnieuw een thuiswedstrijd, nu tegen herkanser Blauw-Wit Beursbengels. “Dat is weer een een heel ander soort tegenstander met allemaal hele goede voetballers”, weet Van Leeuwen. Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Foto Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)