Home / slideshow / Noureddine Oulad Ben Youssef kiest voor DCG: “Mooie, nieuwe uitdaging”
DCG

Noureddine Oulad Ben Youssef kiest voor DCG: “Mooie, nieuwe uitdaging”

Noureddine Oulad Ben Youssef is aankomend seizoen weer op de Amsterdamse voetbalvelden te bewonderen. De verdienstelijk zaalvoetballer, die voor Lebo uitkomt, speelt vanaf aankomende zomer in de clubkleuren van DCG.

Afgelopen seizoen maakte Oulad Ben Youssef nog kort deel uit van de selectie van ZSGOWMS. Toen zijn eerste kind werd geboren, besloot hij echter om zich meer op het vaderschap te concentreren en tijdelijk het veldvoetbal neer te leggen. “De vereniging vond het natuurlijk jammer dat ik vertrok, maar begreep me eveneens”, vertelt de voetballer. Zijn beslissing beviel hem uitstekend, maar toen Ibrahim El Mahdioui (de nieuwe hoofdtrainer van DCG) contact met hem opnam, besloot hij om op het veld terug te keren.

“Ik heb eerlijk gezegd lang over die beslissing nagedacht. Daarbij heb ik niet alleen gekeken naar wat ik zélf wilde, maar heb ik ook veelvuldig gesproken met de mensen om me heen. Met het zaalvoetbal erbij ben ik namelijk zo zes dagen in de week met voetbal bezig. Iedereen begreep echter dat voetbal een belangrijk onderdeel van mijn leven is. Dat in combinatie met de band die ik met de trainer heb, deed me besluiten om voor DCG te kiezen.”

Oulad Ben Youssef sprak onder meer met El Mahdioui over zijn visie. “De trainer wil zoveel mogelijk voetballend gaan oplossen en met lef op het veld staan. Dat is ook de manier waarop ik naar voetbal kijk. Vanuit het zaalvoetbal ben ik gewend om mijn acties te maken en te durven. Daarbij moet mijn handelingssnelheid bij Lebo natuurlijk wel hoger zijn, omdat ik dan te maken heb met kleinere ruimtes. Ik heb er zin in om het ook weer op het veld te laten zien.”

De versterking kijkt ambitieus naar komend seizoen. “De trainer verwacht veel goals van me, dat ik belangrijk ben voor mijn ploeg en dat ik het spel naar me toe trek. Het is denk ik een mooie, nieuwe uitdaging voor me om de leidersrol meer op me te nemen.” Oulad Ben Youssef kent al een gedeelte van het team, waardoor hij weet wat hem ongeveer te wachten staat. “Voor mij persoonlijk is het belangrijk om in de voorbereiding volledig fit te worden. We hebben voor volgend jaar een selectie staan om bovenin de competitie mee te doen, waarbij de ambitie moet zijn om kampioen te worden. Daar gaan we alles voor geven.”

Naast Oulad Ben Youssef komen Enes Eldemir (Nieuw West United), Rida Hammou (Nieuw West United), Achraf El Barjiji (Nieuw West United), Ilias Zerroug (Nieuw West United), Moad Loukili (AFC lager elftal) en Sabir Ben Khallou (De Dijk jeugd) eveneens naar DCG toe.

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG