Nuttig inhaalweekend voor TOB in Zaterdag 4c

De paasdagen waren het noord-Amsterdamse TOB goed gezind. In twee wedstrijden binnen 48 uur haalde de formatie van trainer/coach Remco van Twiller zelf vier punten en zag de concurrentie punten morsen. Hierdoor heeft TOB voor het eerst dit seizoen de kans op een eventueel kampioenschap in eigen hand.

Op paaszaterdag stond het inhaalduel uit speelronde 16 op het programma bij asv Germaan/De Eland op sportpark De Eendracht. Buiten een stormachtig begin waarin Germaan met een snelle counter over de linker flank TOB probeerde te verrassen, hadden de noord-Amsterdammers geen kind aan de thuisploeg. Binnen vijf minuten kreeg gelegenheidsspits Danny van de Kolk de bal van Jamie de Geir op een presenteerblaadje, maar zijn inzet vloog nog rakelings over de kruising. Het overwicht van de gasten werd al snel beloond met een treffer.

De 19-jarige Jaouad El Ghazaoui ontfutselde Bruce Wilhelm de bal en gaf deze aan de inlopende Mosawer Hashemi. Zijn inzet werd van richting veranderd, waardoor Germaan doelman Robin Bogert kansloos was en de stand op 0-1 kwam. TOB vergat in de periode na deze openingstreffer de score te verdubbelen terwijl het hier via Sergay Gemin en Joel Boateng wel de mogelijkheden voor kreeg. In de 22e minuut was het wel raak. Een goede actie van José Bebeto Ngeze gevolgd door een vlammend schot kon nog door Bogert gekeerd worden. Maar de terugspringende bal werd door de alerte El Ghazaoui in het doel getikt en bracht de stand op 0-2. Ook na deze treffer bleven de TOB-ers grossieren in het missen van goede kansen waardoor het de wedstrijd weigerde te beslissen. Vlak voor de rust kreeg TOB toch nog wat het toekwam en drukte het duel in het slot. Een splijtende opening van Hashemi kwam bij Ngeze terecht. Zijn voorzet kwam niet bij een ploeggenoot terecht maar werd door de Germaan defensie dusdanig slecht verwerkt dat Gemin de bal op de rand van het strafschopgebied kon oppikken en de verdiende 0-3 ruststand op het bord zette.

Na de thee ging TOB door waar het voor rust mee geëindigd was, het creëren van vele kansen maar ook het missen daarvan. Ngeze en Gemin raakte de paal (TOB raakte deze wedstrijd in totaal vier keer de paal) en Van de Kolk zag een lob net over het Germaan doel vliegen. Het duurde tot de 70e minuut voordat het alsnog 0-4 werd. El Ghazaoui vond de diep lopende ingevallen Mucahit Bayar, die doelman Bogert omspeelde en de vierde TOB treffer in het lege doel schoof. Met nog tien minuten op de klok mocht een andere invaller Esterno Vreugd de 0-5 binnen schieten, maar deze treffer werd afgekeurd door scheidsrechter Matthijs Akkaya wegens vermeend buitenspel. Daardoor bleef het 0-4, wat uiteindelijk ook de eindstand werd.

Direct na het duel liepen de TOB spelers naar het naastgelegen veld, waar koploper TOS Actief in actie kwam bij en tegen AC Amsterdam. Tot grote vreugde van alles dat TOB was eindigde dit duel in 1-1 en hoorden de noord-Amsterdammers ook nog eens dat de andere concurrent AGB met 1-0 had verloren van De Meer. Zodoende was TOB de grote winnaar van deze zaterdag.

Twee dagen later moest TOB op het eigen Sportpark Oostzanerwerf wederom in actie komen. Dit keer voor de resterende 20 minuten van de op 11 februari gestaakte wedstrijd tegen AGB. Het restant begon met een 0-0 tussenstand en een vrije trap voor TOB. De wedstrijd die in februari werd gestaakt vanwege de enorm hoog oplopende emoties, was twee maanden later nog niets van de grimmigheid verloren en werd in een bijzonder onprettige en agressieve sfeer gespeeld. Beide teams kregen één grote kans, maar kwamen in de overgebleven 20 minuten niet tot scoren, waardoor het duel eindigde met 0-0. Pijnlijk voor TOB was wel dat het in deze 20 minuten Nick Koch verloor voor langere tijd met een gebroken hand na een duel met een AGB speler.

Al met al had TOB een prima weekend, waarin het op de tweede plek kwam door AGB op de ranglijst te passeren en koploper TOS Actief tot op twee punten naderde terwijl TOB ook nog een inhaalwedstrijd heeft. Het wordt de komende weken bloedstollend spannend in de strijd om de titel in Zaterdag 4c. Bekijk hier de stand en het programma in de competitie