Home / Algemeen / NVC laat onherkenbaar FC Abcoude met lege handen achter

NVC laat onherkenbaar FC Abcoude met lege handen achter

Even leefde FC Abcoude in de waan dat het een punt zou stelen tegen NVC. Met negen man bracht aanvoerder Martijn Groen zijn ploeg langszij, totdat de zondag tweedeklasser NVC er in de 94ste minuut alsnog met de volle buit vandoor zag gaan (1-2). Een nederlaag waarbij de Abcoudenaren vooral naar zichzelf moeten kijken.

Drie hamstringblessures, twee rode kaarten. Personeelsproblemen deelden mee in de malaise, maar daar wilde trainer Tonnie Bras niet de schuld aan geven. “Het is onverklaarbaar hoe we vandaag gespeeld hebben. Spelers die normaal zo bepalend zijn hebben het niet kunnen brengen. Buitenspelers die weinig meer voorbij komen, mensen willen de bal niet meer hebben. Het werd slordiger en slordiger. Ik denk dat ons middenveld de eerste helft in de kleedkamer was achtergebleven. Het kenmerkt een beetje de wisselvallige fase waar we inzitten. Dit was heel ondermaats.”

De thuisploeg begon nog vrij aardig en kreeg na tien minuten zelfs dé kans op de openingstreffer. Menno Bosch maaide over een voorgegeven bal van Jeroen Malotaux heen en Martijn Groen vond doelman Surainy Carolus op zijn weg. Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een vrije trap van Gilliam Hunt stuiterde via de onderkant van de lat terug en Giovanni Leons was er als eerste bij voor de 0-1.

Via Malotaux (schot gepakt) en een kopbal van Daan Post (over) probeerde Abcoude op gelijke hoogte te komen, maar meer wist de thuisploeg niet te creëren. Bovendien zag Bras in dezelfde minuut Stefan Groen en Post uitvallen met een hamstringblessure. In de rust kreeg de oefenmeester de kans om de boel op scherp te zetten, maar het matige spel trok zich ook door in de tweede helft.

Toen doelman Jeffrey IJmker tien minuten voor tijd vanwege een handsbal met rood kon vertrekken en er zelfs een veldspeler (Menno Bosch) op doel moest – daarvoor was ook Odai Mensah uitgevallen met hamstringklachten – was FC Abcoude rijp voor een afstraffing. Tot overmaat van ramp kreeg ook Abcoude-verdediger Tobias van Kralingen enkele minuten later een rode kaart vanwege een harde charge. NVC leek echter genade te hebben met de thuisploeg en slaagde er slechts één keer in om Bosch uit te testen. Zoals al de hele tweede helft werd kans-op-kans om zeep geholpen door slecht afronden.

Met negen man kwam Abcoude tot ieders verbazing toch op gelijke hoogte. Ismael Markelo schoot de bal van dichtbij tegen de hand van Taner Ozbek, voldoende voor scheidsrechter Bruggeling om een strafschop te geven. In de voorlaatste minuut bleef Groen kalm vanaf elf meter: 1-1. Abcoude dacht een punt te stelen, tot de 94ste minuut. De inmiddels ingevallen assistent-trainer van NVC, Jeroen Beerthuizen, tikte een voorzet van dichtbij binnen om de gasten uit Naarden alsnog aan de drie punten te helpen.

Met drie punten uit de eerste drie wedstrijden heeft FC Abcoude niet de start waar het op hoopte. Bras: “Voorlopig doen wij even niet mee. Het was niet voldoende vanuit onze kant, gewoon slecht. Wij hebben te weinig gebracht en verdiend verloren. Met negen man was het ook niet meer te houden. Nu is het bij elkaar rapen en op naar volgende week.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Send this to a friend