Home / Algemeen / NVC roept kleine opmars Hoofddorp een halt toe

NVC roept kleine opmars Hoofddorp een halt toe

Na drie zeges op rij is Hoofddorp weer tegen een nederlaag aangelopen. De ploeg van Jethro Abram liet zich na rust verrassen door promovendus NVC. De 3-0 nederlaag betekende dat Hoofddorp de aansluiting met de top in de zondag eerste klasse A is verloren.

“Gewoon een beetje pech gehad”, concludeerde Abram na afloop. In de eerste helft ging het gelijk op, met kansen aan beide kanten. Een fout van Hoofddorp, twee minuten na rust, leidde een openingstreffer van de thuisploeg in. Bij een inworp van Hoofddorp op de helft van NVC veroverde de thuisploeg de bal. Een snelle tegenaanval belandde via Soufyan Azzahi bij Ali Coban, die de score opende: 1-0.

Hierna kregen de bezoekers twee hele goede kansen op de gelijkmaker. Sven Wierda zag zijn inzet op fraaie wijze door NVC-doelman Surainy Carolus uit de kruising worden geranseld en Sergio Comvalius koos voor eigen succes in plaats van af te leggen op Wierda. De sluitpost raakte een kwartier voor tijd geblesseerd en moest zich laten vervangen door rechtsback Giörno Hardy; een uitgelezen mogelijkheid om alsnog gelijk te maken. “Dan moeten wij onszelf in de spiegel kijken dat we niet één keer op doel hebben geschoten”, was Abram kritisch.

De Hoofddorpers losten in dat laatste kwartier slechts drie schoten, allemaal richting de ballenvanger. De bezoekers probeerden de gelijkmaker te forceren en werden in de tegenstoot afgestraft door NVC. De ingevallen assistent-trainer Jeroen Beerthuizen verdubbelde de marge, waarna Gilliam Hund vlak voor het eindsignaal de eindstand op 3-0 bepaalde.

Door de nederlaag zakte Hoofddorp een plaatsje: de ploeg van Jethro Abram staat nu zevende. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Minke Wiggerink