Nick van der Velden & Raily Ignacio

Oefenzege voor AFC op Eemdijk

Tweede Divisionist AFC en Hoofdklasser Eemdijk zijn op dit moment beiden op trainingskamp in Spanje. Zaterdag stonden beide ploegen tegenover elkaar in een oefenduel. AFC wist in de slotfase te winnen: 1-4.

De eerst kans was voor Raily Ignacio, die de bal op de paal kopte. De rebound van Milan Hoek ging over het doel. Na ongeveer twintig minuten kwamen de Amsterdammers wel op voorsprong, via Nick van der Velden. Hij werkte de bal bij de tweede paal binnen. Daarna werd Eemdijk een aantal keer op rij gevaarlijk. Een afstandsschot van Renco van Eeken was nog een makkelijke prooi voor Patrick Zonneveld, maar een paar minuten later deed Van Eeken een gevaarlijkere poging. Zijn schot werd met moeite geblokt. Het was drie maal scheepsrecht voor Eemdijk, want de derde kans ging er wel in. Jesper van Dalen tekende de 1-1 aan. Dat was ook de ruststand.

Na rust werd AFC gevaarlijker en werd er twee maal een bal van de lijn gehaald, waardoor de 1-2 werd voorkomen. Bovendien miste Robbert Schilder met een uur op de klok een strafschop, Jeroen de Harder pakte de inzet van 11 meter. Zo bleef Eemdijk lang knap overeind tegen AFC. Tot tien minuten voor tijd, toen Ignacio zijn ploeg op voorsprong zette. Via twee goals van Melvin Grootfaam liepen de Amsterdammers in de slotfase nog uit naar 1-4.

Archieffoto: Tom Poederbach