OFC bekert door dankzij hattrick Freriks

OFC heeft de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. Dat deed het na een 2-4 zege op DOVO in Veenendaal.

Na ongeveer een halfuur kwam de ploeg uit Oostzaan nog op achterstand, toen Kesly den Haag de bal hard en laag in de korte hoek schoot. Er volgde een spectaculair laatste kwartier voor rust, waarin Tim Freriks een hattrick maakte. Zijn eerste goal viel in de 38e minuut en was vanaf de penaltystip. Even later was het weer raak, toen hij de bal binnen kopte vanuit een corner. En ook de 1-3 viel dus nog voor rust.

Na rust maakte DOVO het weer spannend, toen het na ruim 70 minuten via Gökhan Yasar op 2-3 kwam. Zo bleef het duel nog spannend, maar OFC beslist het vlak voor tijd. De ploeg maakte de 2-4 vanaf de penaltystip en daarna werd direct afgefloten.