OFC bekert opnieuw door na penalty’s

Woensdagavond ontving Ajax zaterdag OFC op Sportpark de Toekomst. De twee Derde Divisionisten hadden beiden al twee kwalificatierondes overleefd voorafgaand aan deze eerste ronde van de KNVB-beker. Nu werden ze aan elkaar gekoppeld. Na 90 en ook na 120 minuten stond er een gelijke stand op het scorebord, waarna penalty’s de beslissing moesten bieden. OFC won de serie met 3-2.

OFC was vanaf de start van de wedstrijd dreigend met Tim Freriks, die voor de beker wel inzetbaar was, maar doelman Stephan Veenboer redde goed. Ook Ajax begon echter met veel dreiging aan de wedstrijd en wist na een minuut of 10 de leiding te nemen. Een aanval over rechts was raak. Kenneth Misa Danso passeerde Brian van der Werff. Een vermakelijk duel in hoog tempo volgde, waarin OFC halverwege de eerste helft op gelijke hoogte kwam. Het was oud-Ajacied Bilal El Amrani die de 1-1 maakte. Vlak voor rust kreeg Ajax via Mitchell Bormann nog een goede mogelijkheid, maar zijn schot ging een metertje over.

Het was wel Ajax dat uiteindelijk weer op voorsprong kwam in de tweede helft. Ilias Boudouni had een fraaie solo in huis en wist uiteindelijk Romando de Jonghe te bereiken, die de bal binnen kopte. Opnieuw duurde de voorsprong voor Ajax niet heel lang. Tien minuten later was het weer El Amrani die scoorde voor OFC. Daarna drukte OFC goed door en moest Mitchell Burgzorg er een kwartier voor tijd voor zorgen dat de bal niet in het doel belandde. Ook Ajax was via invaller Jack van Moerkerk nog dicht bij een derde goal, maar Van der Werff redde. Aan de andere kant werd OFC in de slotfase nog twee maal erg gevaarlijk, maar Ajax bleef overeind.

Er volgde een spannende verlenging, zonder al te grote kansen. Beide ploegen waren zichtbaar vermoeid. Tim Freriks kreeg nog wel een goede mogelijkheid om OFC naar de volgende ronde te schieten, maar slaagde daar niet in. In de strafschoppenserie miste zowel OFC als Ajax de eerste penalty. Beide teams misten ook nog een tweede penalty, maar Ajax miste ook nog een derde keer. Zo bereikte OFC, opnieuw na penalty’s, de volgende ronde. Zaterdag om 22.00 wordt er geloot.

Bron: Marcel Wagenmakers