OFC boekt tweede competitieoverwinning van het seizoen

OFC heeft zichzelf zondagmiddag een goede dienst bewezen door opnieuw een overwinning binnen te slepen. Waar het vorige week nog met 1-2 won van ADO ’20, was het dit weekend met 2-1 te sterk voor HSC ’21.

De Oostzaanders wisten vooraf dat het een tegenstander zou treffen die op de counter zou spelen, waardoor OFC moest proberen om de tegenstander te slim af te zijn. De thuisploeg speelde echter een moeizame eerste helft waarin het niet in staat bleek om de bal snel te laten rondgaan en waarbij het lef ontbrak om creativiteit in de aanvallen te leggen. Beide clubs leken dan ook op een doelpuntloze eerste helft af te stevenen, maar vlak voor rust verraste HSC ’21 met een vrije trap. Bij de tweede paal lette Caglar Uguz uitstekend op, waardoor hij de 0-1 op het scorebord zette.

Voor OFC zat er niets anders op dan in de rust de puntjes op de ‘i’ te zetten en na de theepauze te proberen om wat in de eerste helft niet lukte te laten slagen, namelijk scoren. De ploeg van trainer Pieter Mulders kwam steeds beter in de wedstrijd en maakte na ongeveer een uur spelen de gelijkmaker. Na een schitterende aanval kwam de bal terecht bij Abdelmalek el Hasnaoui die deze hard in de kruising schoot. OFC ging vervolgens op zoek naar de overwinning die er uiteindelijk kwam. Het afstandsschot van Bilal el Amrani ging nog niet tegen de touwen, maar de rebound van Victor van der Linde was wel raak. In de slotfase liep HSC ’21 nog tegen een rode kaart aan, waardoor OFC de wedstrijd kon uitspelen.

Mulders zag dat het harde werken van zijn ploeg zondagmiddag werd beloond. “We moeten beseffen dat elke wedstrijd in de Derde Divisie een finale is”, liet de oefenmeester na afloop weten. “De eerste helft was vanaf onze kant gewoon niet goed genoeg, waardoor het niet lukte om de tegenstander te verrassen. Na rust ging het vervolgens echter beter, waardoor we opnieuw drie punten binnenhalen.”

Tekst: Jordi Smit