OFC dankzij 0-2 overwinning aan de leiding in Derde Divisie

OFC heeft in de Derde Divisie een zwaarbevochten overwinning geboekt op Quick. Dankzij de 0-2 winst staat de ploeg van hoofdtrainer Pieter Mulders bovenaan in de competitie.

De bezoekers begonnen matig aan de wedstrijd. OFC koos ervoor om vanuit de omschakeling te spelen en stond verdedigend dan ook uitstekend. Quick koos daarentegen voor het spelen van de lange bal, terwijl verschillende lopende mensen voor gevaar moesten zorgen in de verdediging van de tegenstander. Hoewel OFC onnauwkeurig was in balbezit, lukte het de ploeg wel om op voorsprong te komen. Bilal el Amrani kreeg de bal uitstekend op zijn hoofd en zorgde zo in de eerste helft nog voor een voorsprong, waarmee beide ploegen eveneens naar de kleedkamers gingen.

Quick, dat uit de eerste twee wedstrijden vier punten behaalde, moest in de tweede helft dan ook komen, terwijl OFC gokte op de counter. De laatste ploeg wist de voorsprong vlak voor tijd nog verder te verruimen. Max Veerman gaf een schitterende steekpass op Niels Springer die klaarstond om de diepte in te gaan. Springer kwam vervolgens alleen voor de keeper te staan en twijfelde geen moment, waardoor hij OFC met een 0-2 overwinning huiswaarts liet keren.

Mulders was na afloop zeer tevreden over de overwinning die zijn ploeg behaalde. “We lieten de tegenstander vandaag komen, waardoor we voorin meer ruimte kregen om te voetballen. Het is in deze fase van de competitie gewoon belangrijk dat we de punten binnenhalen en het daarmee goed in de competitie blijven doen. Dat hebben we vandaag gedaan.” Aankomend weekend staat een thuiswedstrijd tegen Dongen op het programma.

Tekst: Jordi Smit