OFC door naar volgende ronde, JOS degradeert naar vierde klasse

De vlaggenschepen van JOS Watergraafsmeer en OFC draaien geen al te best seizoen. JOS Watergraafsmeer speelt zondag de terugwedstrijd in de eerste ronde van de nacompetitie van de Derde Divisie. Terwijl het zondagteam van OFC degradeerde uit de Tweede Divisie en zich voor volgend seizoen heeft teruggetrokken. De zaterdagploegen van beide verenigingen troffen elkaar deze zaterdag op Sportpark Drieburg. De derdeklassers strijden in de nacompetitie voor lijfsbehoud. In de Watergraafsmeer was OFC met maar liefst 3-8 te sterk. Hierdoor degradeert het zaterdagteam JOS Watergraafsmeer naar de vierde klasse. Volgende week mag OFC het opnemen tegen Real Sranang, dat met 5-1 won van Jong Hercules.

Aan het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan het aftasten. De eerste doelrijpe kans was voor de bezoekers uit Oostzaan. Spits Ronan de Vroome rondde een solo goed af. Wel kreeg JOS-keeper Maarten Daniels nog zijn hand tegen de inzet, desalniettemin rolde de bal het doel in: 0-1. Even later moest doelman Daniels inrukken van scheidsrechter Blommesteijn. De keeper kwam uit zijn doel en dacht eerder bij de bal te zijn dan Jarno Walberg. Echter was de OFC-aanvaller sneller en werd hij vervolgens onderuit gekegeld door Daniels, met een rode kaart tot gevolg. Nu stond de thuisploeg dus met tien man en op een 0-1 achterstand.

Ondanks de ondertalsituatie bleef JOS Watergraafsmeer op zoek gaan naar de gelijkmaker, want in de beginfase was de thuisploeg zeker niet de onderliggende partij. Het risico werd niet beloond, JOS kreeg namelijk het deksel op de neus. Walberg zette OFC op 0-2. In de slotfase van de eerste helft bracht De Vroome de Oostzaners op 0-3. Wel kwam JOS vlak voor rust nog terug: een vrije trap van Benjamin Boersma dwarrelde binnen. 

De thuisploeg ging in de tweede helft door met het risico nemen. Een kwartier onderweg volgde loon naar werken. Jordy Kluft kopte goed de 2-3 tegen de touwen. Zou JOS dan toch nog langszij kunnen komen? Lang kon de thuisploeg niet met deze gedachte spelen, want OFC-spits De Vroome zette binnen een minuut de stand weer op 2-4. Het doek voor JOS leek gevallen toen OFC na een uitstekende solo op 2-5 voorsprong kwam. Desondanks bleef JOS het niet opgeven. Aanvoerder Friso Drewes maakte de 3-5, waarna zelfs de 4-5 volgde. De laatste treffer werd niet goedgekeurd, want de assistent-scheidsrechter stond met zijn vlag omhoog. Hierna was het verzet definitief gebroken. Fabio Kammeron gaf voor en De Vroome scoorde zijn vierde van de middag. Invaller Justin Caldenhove schoot de 3-7 hard in de kruising, terwijl het later nog 3-8 werd.

OFC-trainer Jan de Haze miste enkele spelers en moest een beroep doen uit drie spelers uit het tweede, terwijl ook een speler uit het derde aansloot. “Chapeau! Ze hebben het buitengewoon goed gedaan.” De trainer gaf aan dat de spelers er volgende week ook bij zijn, want ze gaven de volledige 100% en hielpen het team uit de brand. 

Bekijk hier alle foto’s van het duel

Bekijk via de link hieronder alle uitslagen in de nacompetitie:

Zaterdag

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)