fbpx
Home / Derde Divisie zondag / OFC moet genoegen nemen met gelijkspel tegen hekkensluiter Quick

OFC moet genoegen nemen met gelijkspel tegen hekkensluiter Quick

Na een vrij weekend ging OFC op bezoek bij Quick, de hekkensluiter van de Derde Divisie Zondag. Uiteindelijk moesten de Oostzaners genoegen nemen met 1 punt: 1-1.

OFC begon met gelegenheidsspits Mike Brantjes voorin, als vervanger voor de geschorst Tim Freriks. Dat pakte in de openingsfase goed uit. OFC begon sterk aan de wedstrijd en was al snel gevaarlijk. Zo kwam een verkeerde uittrap in de eerste minuut al voor de voeten van een OFC’er terecht, waarna Kai van Hese de aanval onderbrak. Bij OFC zullen ze ongetwijfeld gehoopt hebben op een rode kaart voor Van Hese, maar die kwam er niet. De vrije trap werd in twee instanties gepakt door Quick-doelman Jari Puister. Hij moest in de periode daarna nog diverse malen ingrijpen. Halverwege de eerste helft had Puister het nakijken, maar stond de lat een goal van OFC in de weg. Een vrije trap van Daan Boerlage spatte uiteen op het houtwerk. Niet lang daarna was OFC ook uit een kopbal dicht bij en het was dan ook een wonder dat het bij rust nog 0-0 stond. 

In de tweede helft was het dan welk raak voor OFC, na een goede lang bal van Atam Koroglu. Die leek eerst uitverdedigd te worden voor Quick, maar kwam uiteindelijk bij Brantjes terecht, die de 0-1 maakte. Heel lang kon OFC echter niet van de voorsprong genieten. Een vrije trap werd teruggekopt door Marc Boshoff en uiteindelijk in het doel gekopt door Kai van Hese. Beide ploegen vochten voor de overwinning, maar moesten genoegen nemen met een punt.

Barry Tjeertes: “In de eerste helft hebben we onszelf echt tekort gedaan, waardoor we uiteindelijk tevreden moeten zijn met een punt, al ben ik daar uiteraard niet écht tevreden mee. Quick bleek een lastige ploeg en mentaal bleken we nog niet ver genoeg te zijn om het vizier op scherp te hebben tegen de hekkensluiter. Nu op naar woensdag, een mooi en belangrijk duel. Voor een duel tegen Ajax hoef ik niemand te motiveren.”

Foto: OrangePictures

VIDEO: Gelijkspel bij Quick – OFC (1-1)

 

Send this to a friend