Toer Bouwman

OFC haalt Bilal el Amrani (ASWH) terug naar de regio

Amsterdammer Bilal el Amrani is komend seizoen weer in de buurt te bewonderen. De reistijd naar ASWH begon hem tegen te staan, waardoor hij op zoek ging naar iets dichterbij huis. In derdedivisionist OFC heeft de 28-jarige spits een nieuwe club gevonden.

De afstanden naar Hendrik-Ido-Ambacht vielen hem – hoewel hij vooraf gewaarschuwd werd – toch behoorlijk zwaar. Hij had het naar zijn zin bij ASWH en voelde zich gewaardeerd, maar nog een jaar die kilometers maken kon de spits niet opbrengen. “Heel veel spelers die het zelf hebben ervaren, zeiden het al tegen mij. Als je het eenmaal meemaakt met de kou of regen besef je inderdaad dat het best lastig is. En vooral heel lang. Ik reed precies tijdens de files, deed er soms anderhalf uur over via verschillende N-wegen. De reistijd is het enige wat mij ervan weerhield om nog een jaar door te gaan.”

Omdat zijn werk (een eigen transportbedrijfje) ook meer tijd in beslag neemt, besloot El Amrani op zoek te gaan naar iets dichterbij Amsterdam en op hetzelfde niveau (Derde Divisie). Hij sprak met Hercules, kon terug naar zijn oude club ODIN’59, maar koos uiteindelijk voor OFC. “Die club was heel concreet, direct en het spreekt mij aan dat een club echt vertrouwen in je heeft. Dat maakt de keuze makkelijker.”

El Amrani vroeg oud-ploeggenoot en huidig OFC-spits Reda Kharchouch, die hij nog kent uit zijn periode bij Ajax, naar tips over OFC. Dat was ook allemaal positief, waardoor hij niet lang bedenktijd nodig had. “Dit is voor mij de beste optie: dichtbij huis en op een goed niveau. Ze maken wellicht nog kans om naar de Tweede Divisie te promoveren. Ik kijk er ontzettend naar uit om daar aan de slag te gaan.”

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC