OFC Oostzaan
11-08-2020: Voetbal: Fotopersdag OFC Oostzaan: Oostzaan (L-R) : 3th row: Mohamed Chih, Niels van den Heuvel, Niels Springer, Victor van der Linde, Eric Veerman, Niels Butter, Abdel El Hasnaoui 2th row: Dylan Otto, Bilal Amarzagouio, Sonny ten Hoope, Kay Hilverink, Petar Stoskovic, Tim Elmers, Alje Wiltenburg, Ogulcan Sadiroglu, Michael Klene 1th row: Joel Donald, Deniz Aslan, Bilal El Amrani, Edip Biberoglu, Bert Blank, Roy van der Mije (trainer/coach), Dennis Nederlof, Mukthar Suleiman, Sofian Akouili, Denzel Prijor

OFC haalt in zinderende slotfase overwinning binnen

OFC heeft zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De Oostzaanders kwamen na een uur spelen op een 1-2 achterstand, maar wisten deze stand nog voor het laatste fluitsignaal om te draaien tot een 3-2 overwinning.

Door de vele wijzigingen die in de spelersselectie van OFC hebben plaatsgevonden, waren de toeschouwers aan de kant zeer benieuwd naar de kwaliteiten die op het veld stonden. Na de 1-3 overwinning op Hoek een week ervoor in de KNVB Beker, leek dat wel goed te zitten. Het publiek werd daarin bevestigd aan het begin van het duel tegen Westlandia, want de eerste twintig minuten waren compleet voor OFC. Het team van trainer Roy van der Mije zette de tegenstander uitstekend onder druk en lieten bovendien prima combinaties op het middenveld zien. Het resulteerde in de dertiende minuut in de eerste treffer van de wedstrijd. Mohamed Chih was het die vanaf de linkerkant van het strafschopgebied een op maat gegeven voorzet gaf op Niels Springer. Voor hem was het nog een koud kunstje om de 1-0 te maken.

De thuisploeg leek op rozen te zitten, maar niets was minder waar. Steeds meer kreeg Westlandia het voor elkaar om de verhoudingen om te draaien en daarmee het middenveld in handen te krijgen. Daardoor kon Roy van Beek bijna de gelijkmaker scoren, maar Sonny ten Hoope was er op tijd bij om de bal over de achterlijn te koppen. Dat doelpunt viel vijf minuten voor rust wél. Na een misverstand in de OFC-verdediging, waarbij keeper Petar Stoskovic er ongelukkig uitzag, kon Donovan de Groot profiteren en daarmee de 1-1 maken. In de slotfase van de eerste helft was OFC de kluts kwijt, maar de gelijke stand bleef tot aan de rust op het scorebord staan.

Ook in het begin van de tweede driekwartier was Westlandia de bovenliggende partij. De bezoekers vonden elkaar eenvoudig en dwongen OFC verder achteruit. Door wederom een misverstand in de OFC-defensie kwam Westlandia na een klein uur spelen op voorsprong. Van Beek stond plotseling oog in oog met Stoskovic en twijfelde geen moment: 1-2. De achterstand was schrikken voor OFC, dat de eerste wedstrijd van het seizoen thuis winnend wilde afsluiten. Door wat omzettingen van Van der Mije lukte het OFC het laatste half uur steeds beter om het overwicht terug te vinden.

Het zorgde voor de nodige kansen en zelfs de gelijkmaker. Een geweldige aanval door het centrum van de verdediging van Westlandia bereikte Springer. De voetballer passeerde Westlandia-doelman Jack Morauw: 2-2. OFC zette vervolgens steeds meer aan om ook de derde treffer tegen de touwen te schieten. De geweldig spelende Mukthar Suleiman stichtte het grootste gevaar, maar was steeds niet scherp genoeg om het doelpunt te maken. In de blessuretijd van de wedstrijd vonden de opvallendste momenten van het duel plaats. Zo kreeg invaller Melvin Vissers zijn tweede gele kaart, waardoor Westlandia in de laatste minuten met tien man kwam te staan. OFC kreeg als klap op de vuurpijl in de laatste secondes een penalty mee. Suleiman ging achter de bal staan en schoot OFC persoonlijk naar de eerste belangrijke drie punten van het seizoen.

Het resulteerde in een groot feest na afloop in de kleedkamer van OFC. Van der Mije was onder de indruk van hoe zijn team de achterstand nog omdraaide. “Het is zonde dat we in de periode voor en na rust de wedstrijd zo uit handen geven door fouten die op dit niveau niet mogen gebeuren”, stelde de trainer, die zijn ploeg de rug zag rechten. “De 2-2 is natuurlijk een schitterende aanval, die ons weer vertrouwen geeft. Als je dan nog in de laatste minuut met de overwinning ervandoor kunt gaan, geeft dat een geweldig gevoel.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC