OFC haalt net niet de tien tegen JOS/Watergraafsmeer

Het oefenduel tussen OFC (Derde Divisie) en eersteklasser JOS/Watergraafsmeer was absoluut geen eerlijke strijd. De ploeg van Yuri Rose, die al zes weken bezig is met de voorbereiding, versloeg de Amsterdammers, in hun eerste week, met maar liefst 9-1. Met nog een kwartier te spelen bleef de tiende treffer uit.

Tom Verhoek, assistent-trainer van JOS, kon na afloop niet anders dan toegeven dat dit duel veel te vroeg kwam. Verhoek: “Toen we onze voorbereiding samenstelden gingen wij er vanuit dat we nog in de Hoofdklasse zouden spelen. Dan waren we drie weken bezig en zou dit de vierde wedstrijd zijn. Dat liep allemaal even anders.”

Foto Peter Seijmour | Menzo schermt de bal af voordat Damasco er bij kan

Voor OFC was het duel tegen JOS de laatste van de voorbereiding. Aanstaande zaterdag wacht in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker Achilles’29 en dus moest de ploeg uit Oostzaan er klaar voor zijn. Dat was dan ook zichtbaar in het zesde duel van de voorbereiding. JOS overleefde het eerste kwartier, maar daarna ging het hard.

Aanvoerder Donny Verdam nam voor rust drie van de vijf treffers voor zijn rekening. Vanaf elf meter schoot hij de eerste binnen nadat Igor Jozefzoon Edip Biberoglu had neergehaald. Biberoglu zorgde vervolgens met het mooiste doelpunt van de middag (een schot van zo’n twintig meter in de kruising) voor de 2-0. Verdam (na een solo), Carlos Groen en weer Verdam zorgden voor de 5-0 voorspong voordat Richmond Bossman op aangeven van Lionel Fredrik er vlak voor rust 5-1 van maakte.

Foto Peter Seijmour | Ook Mo Cherif pikte na rust zijn doelpuntje mee

Nadat er in de rust veelvuldig was gewisseld ging OFC vrolijk door met scoren. Vier minuten na de hervatting zorgde Rachid el Yaghmouri voor de zesde treffer. Een doelpunt van Mo Cherif en twee kopdoelpunten van Martijn Tjon-A-Njoek brachten de 9-1 eindstand op het scorebord.

OFC-trainer Yuri Rose: “Los van de uitslag ben ik tevreden met het vertoonde spel. Dit geeft vertrouwen voor het duel met Achilles van aanstaande zaterdag. Dan moeten we er echt staan.” Op een enkele positie na is de nieuwe trainer er uit met welk elf hij zaterdag zal beginnen. Rose: “Ik twijfel nog over een paar posities. De spelers hebben het me vandaag moeilijk gemaakt.”

Later deze week een video voorbeschouwing op het bekerduel tegen Achilles’29. Die wedstrijd begint zaterdag om 18:00 uur in Groesbeek.

Foto’s Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)