OFC krijgt punt in mindering van KNVB

OFC heeft één punt in mindering gekregen van de KNVB. De derdedivisionist voldeed volgens de KNVB niet op tijd aan een onderdeel van de licentievoorwaarden. Inmiddels is dat afgehandeld, zo blijkt uit documenten die Het Amsterdamsche Voetbal heeft mogen inzien.

Omdat het eerste elftal van de club onder een stichting (Stichting Topvoetbal Oostzaan) valt, moest er aan de jaarstukken van 2016/17 een zogeheten samenstellingsverklaring (verklaring van een onafhankelijke accountant) worden toegevoegd. Het regelen van deze verklaring zorgde voor vertraging, omdat diverse accountants niet bereid bleken om het hiervoor benodigde financiële onderzoek te verrichten vanwege het negatieve beeld dat in 2016 over OFC was ontstaan door het FIOD onderzoek tegen STO. De FIOD had echter vorig najaar al laten weten dat STO geen verdachte meer is.

Ondanks dat STO veelvuldig met de KNVB communiceerde over de ontstane ‘overmachtssituatie’, werd hier door de licentiecommissie geen rekening mee gehouden. Die oordeelde keihard en gaf aanvankelijk drie punten in mindering. Nadat OFC tegen deze straf in beroep was gegaan, en daarbij de benodigde samenstellingsverklaring alsnog kon overleggen, werd de sanctie bijgesteld tot één punt in mindering.

Door de straf zakt OFC van de vijfde naar de zesde plek en wordt in de Derde Divisie gepasseerd door ADO’20. De achterstand op een plek in de top-4 (plaatsing voor play-offs) bedraagt zes wedstrijden voor het einde van de competitie vijf punten.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC