Home / Algemeen / OFC legt ook Chakib Tayeb (De Dijk) en Daley Venghaus (JOS) vast

OFC legt ook Chakib Tayeb (De Dijk) en Daley Venghaus (JOS) vast

Het is een drukke dinsdag in Oostzaan. Vrij snel na de komst van Omar Limon en Rachid El Yaakoubi heeft derdedivisionist OFC opnieuw twee versterkingen gepresenteerd. Daley Venghaus komt, net als Limon, over van JOS/Watergraafsmeer en Chakib Tayeb is de vijfde speler die van De Dijk de overstap maakt naar OFC.

“Veel vrienden van mij zijn die kant opgegaan. Het is bekend terrein en ik zag het zelf niet zo zitten om ergens buiten Amsterdam te gaan voetballen, waar ik in een onbekende groep terecht zou komen en weer aan iedereen moet wennen”, zegt Tayeb. OFC als nieuwe club was daardoor een logische optie. De vleugelaanvaller kent de Oostzaners nog uit de vele derby’s met De Dijk. “Dat was altijd beladen en een mooie wedstrijd om te spelen.”

Tayeb speelde in de jeugd van HFC Haarlem en Ajax, kwam in twee seizoenen FC Omniworld tot 55 wedstrijden in de Eerste Divisie en belandde in 2010 bij de toenmalige tweedeklasser De Dijk. Uiteindelijk schopte de inmiddels 31-jarige vleugelaanvaller het tot de Tweede Divisie. Dit seizoen kwam hij minder aan spelen toe dan gehoopt. “Het was klote. Het systeem heeft mij genekt. Het liefst speel ik 4-3-3, lekker aan de zijkant. Daar kom ik beter tot mijn recht.”

Met Venghaus haalt OFC een extra verdediger binnen. De jonge vleugelverdediger komt over van zondag eersteklasser JOS/Watergraafsmeer, waar hij bezig was aan zijn tweede seizoen. Tayeb en Venghaus zijn aanwinst nummer tien en elf voor de Oostzaanse derdedivisionist.

Foto boven: Chakib Tayeb | Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!