OFC Oostzaan
11-08-2020: Voetbal: Fotopersdag OFC Oostzaan: Oostzaan (L-R) : 3th row: Mohamed Chih, Niels van den Heuvel, Niels Springer, Victor van der Linde, Eric Veerman, Niels Butter, Abdel El Hasnaoui 2th row: Dylan Otto, Bilal Amarzagouio, Sonny ten Hoope, Kay Hilverink, Petar Stoskovic, Tim Elmers, Alje Wiltenburg, Ogulcan Sadiroglu, Michael Klene 1th row: Joel Donald, Deniz Aslan, Bilal El Amrani, Edip Biberoglu, Bert Blank, Roy van der Mije (trainer/coach), Dennis Nederlof, Mukthar Suleiman, Sofian Akouili, Denzel Prijor

OFC na overtuigende tweede helft door in KNVB Beker

OFC heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. De Oostzaanders wonnen een thuisduel tegen Dos Kampen met 7-1, waarvan zes doelpunten in de tweede helft vielen.

De thuisploeg week donderdagavond vanwege de gevraagde lichtinstallatie uit naar buurman OSV, waar het met lichte regen het veld betrad. Het wisselvallige weer had echter geen invloed op het spel van OFC, want het eerste kwartier kwamen de bezoekers nauwelijks over de middenlijn. OFC combineerde erop los en probeerde zo tussen de linies te voetballen, maar Dos Kampen hield deze goed gesloten en speelde veelvuldig op buitenspel. Het leek wachten op het doelpunt van de thuisploeg, maar na 17 minuten was het plotseling aan de andere kant raak. Bij een onnodig weggegeven vrije trap ging Burak Öztürk achter de bal staan. Hij zette voor en legde de bal op het hoofd van Twan Knul, die deze knap in de verre hoek binnenkopte: 0-1.

OFC was na het tegendoelpunt even van slag en raakte korte tijd het overwicht op het veld kwijt. De gecreëerde kansen aan het begin van de wedstrijd bleven even achterwege, terwijl Dos Kampen bloed rook. Een kleine tien minuten later pakte OFC zijn sterke spel van de openingsfase echter weer op en creëerde het onder meer via Bilal el Amrani kansen. De aanvaller probeerde eerst met een fraai uitgevoerde omhaal keeper Kevin Dijkstra te verrassen, maar de doelman kon de bal eenvoudig oppakken. Vlak daarna plaatste El Amrani de bal in de linker benedenhoek, maar zag hij deze tegen de paal terug het veld in komen. De goal liet echter niet lang meer op zich wachten, want na ruim een half uur in de eerste helft was de stand gelijk. Mukthar Suleiman kreeg de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten en schoot eenvoudig raak: 1-1. De gelijkmaker gaf OFC vertrouwen, maar tot meer dan een kopballetje van Niels Butter kwam het voor de rust niet meer.

Daarmee leek het een spannende tweede helft te worden, maar binnen één minuut maakte OFC aan alle illusies van Dos Kampen een einde. Waar Suleiman in de eerste helft vooral naar het centrum van het veld dribbelde, besloot hij deze keer op volle snelheid buitenom te gaan. Hij legde de bal voor, waarna El Amrani zijn ploeg op voorsprong zette. Het was een behoorlijke tegenslag voor Dos Kampen, dat alle plannen die in de rust waren afgesproken overboord moest gooien en ging jagen op de gelijkmaker. OFC speelde ondertussen rustig door en raakte via Abdel Malek El Hasnaoui de paal. Kort daarna was het alsnog raak. Butter wipte de bal knap over de keeper heen, waarna El Amrani deze bij de tweede paal binnengleed. Twee minuten later verruimde OFC de voorsprong zelfs verder. Een scherpe steekpass bereikte Suleiman, die Dijkstra eenvoudig verschalkte: 4-1.

Met dat doelpunt was OFC vrijwel zeker van het bereiken van de volgende ronde. De gastheer wilde echter vertrouwen tanken en besloot op zoek te gaan naar nog meer treffers. OFC bleef doorjagen op de verdediging en het middenveld van Dos Kampen, die steeds vaker in de fout gingen. Niels Springer profiteerde daar tweemaal van. Na ruim een uur spelen schoot hij uitstekend in de korte hoek raak, waarna hij een kwartier voor tijd eveneens de 6-1 binnenschoot. Invaller Victor van der Linde zorgde voor het slotakkoord door een teruggelegde bal keihard tegen de touwen te schieten, waarmee de eindstand op 7-1 kwam te staan.

OFC boekte daarmee een overtuigende overwinning die vertrouwen moet geven voor de komende weken. “Ik heb tijdens momenten in de wedstrijd zeer genoten van mijn ploeg”, vertelde oefenmeester Roy van der Mije na afloop. “Bij de gelijke stand na drie kwartier weet je dat je in de tweede helft snel moet scoren, zodat je het voor jezelf makkelijker maakt. Gelukkig waren we in staat om dat te doen, waardoor de tegenstander een mentale tik kreeg. Het is mooi om te zien dat het elftal vervolgens tot in de laatste minuten ervoor bleef gaan. Dan zie je ook hoe belangrijk onze bank weer is.” In de volgende ronde staat voor OFC een thuisduel tegen MVV Maastricht op het programma.

Tekst: Jordi Smit