OFC neemt in verlenging afstand van UDI ’19 en plaatst zich voor KNVB-beker

OFC heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Na negentig minuten stond er tegen UDI ’19 2-2 op het scorebord. Het werd dus verlenging en daarin sloeg OFC genadeloos toe: 6-2.

Pieter Mulders gaf in de beker Daniel Agyei een kans om zich te laten zien onder de lat, als vervanger van Ischa Bouwman. OFC startte de wedstrijd goed en kreeg via Fouad Belarbi de eerste kans. Toch was het uiteindelijk UDI ’19 dat op voorsprong kwam. Wibe de Rooij werd licht geraakt door Darryl Baly, waarna de bal op de stip ging en Wietse van Lankveld er 0-1 van maakte. In de jacht op de 1-1 werd het een paar minuten voor rust juist 0-2.

Een flinke domper, maar na rust bleek dat de Oostzaners niet bij de pakken neer waren gaan zitten. Uiteindelijk viel na ruim een uur de 1-2 van Niels Butter. Ook OFC kreeg uiteindelijk nog een penalty en ook die wist Butter te benutten: 2-2. Dat was ook de stand na 90 minuten, waarna het verlengen werd. En daarin nam OFC in rap tempo afstand. Baly maakte al na een paar minuten de 3-2 en in de twee verlenging werd het via twee keer Donald en nog een keer Butter uiteindelijk 6-2.

OFC zit dus in de koker als er vrijdagavond geloot wordt voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi. Daarin stromen ook de BVO’s, behalve die Europees spelen, in.