OFC pikt Bilal Amarzagouio op bij De Dijk

Een klein jaar geleden greep OFC nog mis, maar volgend seizoen is Bilal Amarzagouio wel te zien in het shirt van de Oostzaanse derdedivisionist. De 26-jarige verdedigende middenvelder komt over van De Dijk.

Nadat Amarzagouio in de zomer van 2018 teleurgesteld terugkeerde na een afgeketste deal in Marokko, zat hij met zijn handen in het haar. Hij belde zich “rot” in de zoektocht naar een nieuwe club. De Dijk bood hem onderdak (“niet wetende dat het zo erg zou zijn”) en enkele uren nadat de overgang beklonken was, hing OFC aan de lijn. “Het was een internationale overschrijving, dus niet eentje die je zo één-twee-drie kon terughalen. OFC deed de belofte dat ik volgend seizoen bij hun kon komen spelen. Ik vind het knap dat ze die zijn nagekomen, ongeacht de situatie bij De Dijk.”

De middenvelder ziet het als een blijk van waardering dat hij, ondanks de degradatie uit de Derde Divisie zaterdag, toch een stap omhoog kan maken. Ook de pijnlijke 9-1 nederlaag tegen Hoek – uitgerekend het moment dat de clubleiding van OFC kwam kijken – veranderde daar niets aan. “Een mooi gebaar dat ze nooit het vertrouwen in mij zijn verloren. Dan is het aan mij om straks dat vertrouwen terug te betalen.”

Toen de middenvelder begin deze maand naar zijn vrienden Reda Kharchouch, Soufiane Reclaoui en Chakib Tayeb kwam kijken, werd gelijk zijn komst rondgemaakt. Het moment was puur toevallig, maar hij bekent wel toe te zijn aan zo’n stap. Bij De Dijk blijven was voor hem geen optie. Enkele tweede- en derdedivisionisten toonden interesse, net als zaakwaarnemers uit Marokko (“daar heb ik geen zin meer in”), maar OFC was – ook gezien de reistijd – de beste optie. “Het belangrijkste is dat ik weer voor de prijzen kan voetballen. Ze spelen nog voor de Tweede Divisie en het zou mooi zijn als ze dat halen. Anders gaan we er volgend seizoen alles aan doen. Daar hebben ze bij OFC lang genoeg op moeten wachten.”

In Oostzaan is Amarzagouio de vierde aanwinst voor volgend seizoen. Eerder werden Bilal el Amrani (ASWH) en VVSB’ers Sonny ten Hoope en Mitchell Theuns vastgelegd.

Foto: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)