OFC en VV Gemert weten niet te scoren

Na de nederlaag in Limburg vorige week, stond zondag het eerste thuisduel op het programma voor OFC. VV Gemert kwam op bezoek in Oostzaan. Na 90 minuten stond nog altijd dezelfde stand op het bord als aan het begin: 0-0.

OFC was in de openingsfase van het duel de dominante partij, met een meerderheid van het balbezit. Gevaarlijk werden de Oostzaners echter nauwelijks. En de pogingen die OFC deed, leidden niet tot echte problemen voor de ploeg uit Brabant. Zonder echte kansen te noteren, gingen beide ploegen de rust in. Na rust veranderde er eigenlijk weinig. OFC was nog altijd de dominante partij, maar wist het overwicht niet uit te drukken in goals. In de slotfase werd de druk op VV Gemert flink opgevoerd, wat de wedstrijd een stuk leuker maakte. De druk van OFC zorgde er namelijk ook voor dat de Brabanders juist ruimte kregen in de omschakeling.

Dat zorgde er in de slotminuten zelfs nog bijna voor dat Gemert er met de overwinning vandoor ging. Willem den Dekker kwam helemaal vrij voor doelman Atam Koroglu te staan en wilde om de doelman heen. Hij werd naar buiten gedrongen en zag zijn poging uiteindelijk in het zijnet belanden. Zo kwam OFC uiteindelijk goed weg. Volgende week zondag zal OFC op bezoek gaan bij Jong ADO Den Haag en een nieuwe poging doen om de eerste driepunter van het seizoen te pakken.

Foto’s: Mario Wormhoudt